"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, December 28, 2008

Aktiviti Sepanjang Weekend & Cuti Awal Muharam

Photobucket


First thing in the morning..lepas breakfast je mama & abah bawak Tina keluar jalan-jalan kat luar rumah tengok matahari pagi. Biasalah..Tina kan memang suka main air. Abah pun apa lagi..masukkan air dalam pool..pakaikan tina short dan masukkan dia dalam pool. Tapi abah & mama kena jaga dia la. Abah sebelah sana mama sebelah sini..takut dia jatuh. Sebab sebelum tu Tina dah jatuh dah..lantai licin kena air..dia pulak tak nak dipegang..terlepas dari tangan mama..ha..beletup jatuh atas lantai..kuat dia nangis.




Aksi Memanjat Kerusi ... Tina Makin Lasak


PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket


Ini aksi selepas minum yakult guna straw. Ni dah mandi la ni..mama bawak lagi Tina keluar sebab abah, atuk dan nenek sibuk mengemas kat luar. Tau la dia ni tinggi kan..semua tempat dia nak panjat. Mama pun cepat-cepat snap gambar dia memanjat kerusi taman ni. Pas tu..tengok la cara dia duduk..isy..kalaulah bedebuk jatuh kang..boleh pening kepala dibuatnya..


Dia bukan kira..janji dia panjat..tu kang kalau turunkan ..nangis kang tu..isy..



Main Bedak ..


PhotobucketPhotobucket


Ya Allah ..tengok la..si comel ni memang tak tahu duduk diam langsung. Mama nampak dia main botol bedak tapi tak sangka pulak dia pandai bukak tutup bedak tu. Sebab selama ni pun dia memang tak pernah bukak tutup bedak tu.


Bila mama tengok je..hai...tengok la..betapa cantiknya berkubang dalam bedak tu..dah macam kundur dah..


p/s : mama nak masukkan video main pool tapi tak boleh la..nape ntah..tak pe..video will beupdated soon ye..

6 comments:

MommyAngel said...

My Angel also likes to sit at the edge of the bed or chair ..... so dangerous when I saw it but kids just love to do it oh .....

Hahaha ...... look at Tina with the bedak all over her, hahaha .... so cute la. She is every clever now, know how to open up the bedak by herself now ....

Qistina's Mama n Abah said...

Caroline - Hai..so nakal you know. Now she love to panjat here and there..argh..headache...You know when I come over her she give me a naugthy smile..I tak jadi nak marah..so cute..so lovely la kids nowadays. Also know how to please mama as well..hahaha...

Mummy Ryan said...

Hahha..Qistina so CUTE berkubang wth bedak...Ryan oso sama geng dgn Qistina..kalau dapat bedak semuanya dituang then will apply on his face..mcm Opera Cina..hahah

Qistina's Mama n Abah said...

Ya la..same to Tina la tu..swimming in bedak..geram betul!

Sarah's Daddy and Mommy said...

By looking at all the act, Sarah also behave the same..
Pengsan!

Qistina's Mama n Abah said...

Ha..another girl as geng..wah..Joanne dont pengsan la..coz I also feel the same :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...