"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Tuesday, December 23, 2008

First Introduce : Garlic Spread & Mushroom Soup

Photobucket Photobucket
Eh..makan apa tu? sedapnya.. Haa.. mama & abah baru first time nak introduce kat Tina roti dengan garlic spread dan mushroom soup. Abah dengan mama suka makan jadi kami nak cuba bagi kat Tina..

Yes..yes..Tina boleh terima la..dia suka sangat makan soup. Tengok la tu..comot-comot mulut makan soup!

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Mama & abah beli 2 brand soup yang berlainan.. Vono & Campbell. Bila dah sampai kat rumah barulah mama & abah perasan yang Vono Soup tu ada tulisan AJINOMOTO besar kat kotak dia (mama tanda arrow) tapi kat Capmbell tak ada pulak tulisan tu. Kat kotak Campbell siap tulis NO MSG lagi ha..
Patut la rasa pun lain. Nasib baik mama buat dua-dua jenis soup..kalau tak mesti tak perasan perbezaan dia. Tak pe la..lain kali mama & abah akan lebih hati-hati pilih barang untuk Tina. Lagipun MSG tak elok untuk kesihatan..apalagi untuk Tina.
Tina..lain kali kita makan Campbell Soup je la eh..tak nak la makan soup Vono lagi..

p/s : selama ni pun mama & abah memang beli Campbell je tapi yang dalam tin..baru kali ni la nak try yang dalam kotak...
Garlic Spread tu pun barufirst time beli..selama ni abah buat manual je..tumbuk bawang putih..campur dengan buttercup..lagi sedap. Tapi nak senang punya pasal..beli yang readymade ni..

3 comments:

Mummy Ryan said...

Wah..Sha..sedapnyer...nampaknyer Qistina enjoy the food veri much...

MommyAngel said...

Oh ... Tina makan garlic bread and mushroon soup dah, memang sedap. But it's glad to know that you are actually reading the label before feeding Tina :) I think Tina will be grateful to have mommy like you :)

Qistina's Mama n Abah said...

kc - yup..she like it very much. Good girl cannot be very picky la..nanti susah la mama..

Caroline - Actually I cuma perasan bila soup tu dah siap..taste differently...hubby ask me to look carefully at the packet and box..there just we realize the MSG one..
All mommies will do and give only the best to our baby kan..so as you..Angel also blessed to have mummy like you :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...