"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, December 28, 2008

Surprise ..Tina Dah Pandai Minum Guna Straw

Ingat lagi tak mama punya first introduction to straw kat post yag lalu.. selepas hari tu setiap kali minum guna straw mama atau abah akan bagi straw pada Tina supaya dia biasakan diri macam mana nak gunakannya..siap buat demo lagi tu ha..tapi nampaknya Tina belum dapat catch up apa yang kami berdua nak ajar dia buat. Setiap kali minum..itulah yang kami buat..hinggalah..

Pagi ni kami bagi Tina minum Yakult. Dia suka sangat dengan yakult. Tapi sebelum ni kami cuma sedut kat straw dan masukkan dalam mulut Tina. Skali tu abah cakap..cuba biar Tina sedut sendiri..mama cakap..Tina belum pandai la..nanti dia gigit straw macam selalu tu. Tapi abah suruh cuba je..mama pun masukkan straw dalam mulut Tina tapi straw tu mama pegang sket..takut termasuk dalam botol yakult..ssrruup..ssrrup..Tina sedut..


Mama & abah terkejut betul.. ehh..dah pandai la.. kami sama-sama ketawa. Tina pun nampaknya enjoy minum guna straw..lagi senang nak minum banyak agaknya..hehehe..seronok tengok..berbaloi usaha kami.. another development yang membanggakan la..utk bulan yang ke 14 ni..



p/s : Usaha tangga Kejayaan..seronok tengok hasilnya..

5 comments:

Mummy Ryan said...

Wah..Well done Tina..u look so cute leh...so after tis mama can buy me water tumbler wth straw lor...

Qistina's Mama n Abah said...

Thanks..ya..ya..waited so long for this moment wo..anyway thanks for being here..!

Sarah's Daddy and Mommy said...

Good job Tina.
So next time I think when dining outside, she will be asking for all the drink that adults ordered.

Qistina's Mama n Abah said...

Thats a must..but she cant take drink from outside especially when ice is added..end up colic that night but sometimes I give a bit for her to taste..kesian..

Sarah's Daddy and Mommy said...

O, is it?
Then, is better to avoid cold drink.
As you said, let her taste abit lor..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...