"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Tuesday, January 6, 2009

Aksi-Aksi Terkini



Tengok apa yang mama dapat snap ni.. heeii ..si comel kami ni memang tak reti nak duduk diam langsung. Sekarang ni memanjat memang aktiviti no.1 dia.. bahaya sebenarnya apa yg dia buat ni.. tapi dia mana nak faham. Mama yang tak boleh langsung nak tinggalkan dia. Tinggal 10 saat..ada je benda yang dia buat. Ni salah satu dari tempat kegemaran dia memanjat la ni. Dekat dengan telefon dan dekat dengan frame-frame gambar ..


Sejak dah berhenti kerja ni, mama introduce kat Tina Horlicks. Selama ni Tina cuma minum susu, orange juice, soya bean dan beberapa air lain. Tapi mama nak dia minum horlicks pagi dan malam..kalau dia nak la..


Tu gambar-gambar dia minum horlicks dengan sippy cup dia yang ada straw tu..dia suka nampaknya minum horlicks sebab mama buat rasa yang moderate je..tak manis sangat dan tak pekat sangat. Untuk permulaan..kira ok la penerimaan dia kat horlicks tu. Mama suka sangat. And mama gi supermarket beli horlicks untuk kami minum sama-sama.. hah..such a great moments..cuma tak dapat amik gambar je..ho ho ho...



p/s : Ibu Bapa..sila awasi anak-anak kecil anda ye. Aksi-aksi seperti diatas sangat merbahaya terutama ia boleh menyebabkan jatuh ..

7 comments:

the little prince said...

wah....qistina very tall already...watch out then...!!

Qistina's Mama n Abah said...

Yup..very tall..I am so worried even left her half a minute, she could be anywhere climbing.. headache!

Sarah's Daddy and Mommy said...

Really a dangerous act. You are right, we can't leave them alone for few seconds, gotto always watch out.

For me, I dislike horlick drink, but I like the sweets made by horlick. Funny right!

Sarah's Daddy and Mommy said...

Oh ya, got an award for you
http://samydy.blogspot.com/2009/01/triple-awards.html

Kristie said...

little monkey!

Qistina's Mama n Abah said...

Joanne - Yeah..right. Sarah and Tina are members is it! And how come it be like that..dislike horlicks but like sweets made by horlicks? Joanne..so funny la you!

Kristie - But very cute and adorable one. I am sure Jayden will be one very soon..hehehe...

Sarah's Daddy and Mommy said...

Yalor, I also dono why I am so funny and weird.
hehe....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...