"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, January 3, 2009

Ragam Tahun Baru..

Semenjak rasmi menjadi SAHM ni..sampai lupa tahun baru 2009 dah pun sampai. Malam tahun baru tak gi mana pun..tak buat apa-apa pun sebab 01.01.09 kena kerja, mencurah bakti untuk hari terakhir atas permintaan rakan sepejabat..ada urusan penting.

Cuba teka..Tina pakai apa kat kepala dia tu? Hahaha..dia pakai drypantz..sibuk sangat nak sarung drypantz atas kepala, mama pakaikan..pas tu cepat-cepat amik gambar. Cute sangat.

So sejak dok kat umah ni..Tina jadi makin rapat kat mama. Maknanya makin manja dan mengada-ngada sket. Yela..mama dia ada kat depan mata 24 jam. Tapi mama pun dapat la tengok dan jaga dia..terutamanya sekarang ni dia dah semakin aktif dan nakal. Pandai memanjat sana-sini dan dah banyak kali jatuh. Dah la kaki tu tak kuat sangat lagi..bergerak je selagi mata dia tak pejam..mananya la lutut tu tak lemah..dah tu asyik jalan-jalan..pas tu jatuh sendiri. Tapi mama seronok..dapat tengok kerenah dia.

Cuma kekadang tu terasa boring gak bila Tina tido. Yela..setahun bekerja..berhenti..terasa lainnya. So mama cari-cari la apa-apa yang boleh dibuat contohnya susun semula album gambar Tina. Sebelum ni memang dah susun tapi campur dgn album mama & abah. So, mama beli satu album baru khas untuk Tina sahaja tapi sebab kat Kota Tinggi ni tak banyak choice, mama beli apa yang ada je. Mama & abah baru cuci gambar Tina 3 kali..altogether dalam 100 pcs. Ni ada satu batch lagi nak cuci..dalam 200 pcs. Banyak jugak duitnya tu..hai..lambat cuci lambat la siap albumku..

Photobucket


Dan hari ini mama & abah bawa Tina breakfast kat bandar kota tinggi lepas tu jalan-jalan. Mama & abah sebenarnya dah lama nak belikan Tina Tool Car tapi tak sempat-sempat. So tadi kami masuk kedai basikal dan terus pilih Tool Car. Lepas pilih kami biar Tina buat pilihan dia..Ni la Tool Car pilihan Tina

Dan ini pula gambar puteri comel kami pada malam 03.01.2009

Photobucket

p/s: Happy 2nd Birthday to Nur Maisarah Baharum today..Be healthy, Be cute and Be a good girl..!

2 comments:

pak'su said...

pak'su t'tarik dgn pilihan tool car tina coz pilihan tu sama dengan kepunyaan zulaika..sama sgt...(citerasa kite sama)caya la lu...mwaah

Qistina's Mama n Abah said...

ala pak su ni..macam tak faham pulak...kita kan memang sama citarasa. Mama bagi yang stereng kepala itik pun Tina tak nak..sebab yg ni sama dgn zulaikha punya..tina tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...