"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, February 19, 2009

Finally ... Kami Dah Dapat Kunci Rumah ...


Actually last week developer dah call abah, tapi abah tak dapat nak jawab phone sebab tengah mesyuarat. Then, few days later abah call mama bagitau yang developer kata kunci rumah dah boleh ambil kat ofis. So hari rabu petang 18/02/2009 abah, mama & tina pun pergi ambil kunci rumah.

And for the first time kami memijak kaki di lantai rumah baru kami. Walaupun rumah tu comel jek la..tak de la besar sangat tapi ia cukup bermakna untuk kami bertiga. So, abah telah menunaikan janjinya ... how sweet kan. Tak dapat nak mama bayangkan bagaimana happy dan senangnya hati. Kami dah ada rumah sendiri!.

Anyway, ada banyak urusan yang perlu diselesaikan. Abah nak kena pegi Pejabat SAJ, nak tukar nama cukai harta la.. nak siapkan form kecacatan rumah la.. isy..ada banyak la lagi. Tak pe..slow-slow abah eh..kita uruskan nanti.

Dek kerana excited sangat dapat kunci, sampai lupa nak ambil gambar ... hehehe... tak pe la..gambar akan di postkan kemudian berserta gambar kuncinya sekali hehehe...

Hmmm..perasaan yang tak dapat nak digambarkan la..happy sangat... Yang, Thanks for make our dreams come true..

Hajat di hati kalau semua hal telah diselesaikan, kami target untuk pindah masuk kerumah baru ni sebelum pertengahan tahun ini. Kalau la kan... kami berdoa agar segalanya berjalan lancar..

6 comments:

MommyAngel said...

I am so happy for you. So finally you will have your little home sweet home which belongs to 3 of you a happy family, congratulations ya. Your hubby is really nice, at least he really do what he promised.

So show us your new house ya :)

Qistina's Mama n Abah said...

Thanks Caroline. I try my best to show our new house from the day we receive the keys until its ready enough for move in..

I've got a lot of work to do then...

Kristie said...

wow u've got a new home!!!

waiting for pix ya :)

Qistina's Mama n Abah said...

Thanks a lot kristie!!

Jess said...

Taniah, dah layak jadi tuan rumah yah...

From Jess
http://kidsislands.blogspot.com/

mrsdjones said...

Congrats mama Qis! and the whole family of course. Nak komen last week when I first read this but tgh training and not using my own pc.. so on hold dulu ;)

Anyway, so happy for you~~~

Nanti dah siap decor cantik2 tempek la gambar ye ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...