"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, March 12, 2009

Bad Day ( Updated) - 2



Ini gambar melecur kat tangan kiri Tina hari ini. Nampaknya dah semakin pulih. Kalau mama sentuh dan buang sedikit kulit-kulit yang mati pun dia tak kisah. Dah tak sakit kot. So now mama kena ambil inisiatif untuk rawat parut pulak. If can, mama tak nak ada parut melecur tu kat sana. Kesian tangan Tina..malu dia nanti besar. Thinking of nak gunakan Bio-Oil. Tapi tak cakap kat abah lagi. Pun belum tengok apa content Bio-Oil tu, ok ke kalau guna kat scar baby.. Mama tak nak la pakai guna je..nanti ada side effect lain pulak nanti...


Buat masa ni mama cuma sapu lagi Aloga Gel dari Leesa Formula dan sapu krim C9 untuk lembutkan kulit-kulit mati yang masih melekat.



Lihatlah wajah buah hati kami ni... comelnya dia..





4 comments:

MommyAngel said...

I am very very glad that she don't feel the pain and also feeling much better now. Look at her smile, she really is such a sweet heart!!

But if you really hoping to get rid of the scar, do you plan to bring her to the skin specialist? At least the skin specialist is more experience in this and also they would prescribe the right and effective cream for her. They have come across such case a lot and I think their experience will be able to help Tina's hand and listen what they suggest. Is it better then we cuba buta? Just my suggestion la :)

Qistina's Mama n Abah said...

Yeah..may be you're right. I should go for skin specialist for a good advise.Why don't I think that before ya?

Deep in my heart..I wonder.. can the scar gone forever...

mrsdjones said...

I think you can try to go and see the specialist, like what mommyangel said. Tina have such a sweet smile. Tak nampak mcm orang sakit pon :)

Qistina's Mama n Abah said...

Nette - memang dia tak macam orang sakit pun. May be area tu dah tak sakit sangat la agaknya.Isy..risaunya..boleh ilang ke scar tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...