"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, March 22, 2009

Our Sleeping Beauty




Last Thursday mama, abah dengan Tina pergi ke rumah baru sebab ada appointment dengan kontraktor elektrik. Janjinya pukul 2 petang. Abah ada exam PTK pagi tu jadi kami ke sana lepas abah balik exam.

Masa kami sampai, kontraktor tu dah pun sampai. Terus je abah bukak pintu dan mereka buat kerja. Mama dengan abah sambil-sambil tengok kontraktor tu..sambil cangkul rumput dan bersihkan pokok-pokok. Tina dengan gembiranya berjalan kesana kemari. Risau pulak mama, yelah..kawasan halaman tu tanahnya tak rata. Lagipun tina belum tegap lagi kalau berjalan tapi kalau dilarang dia meniarap-niarap pulak kat atas lantai. So, malas nak layan. Sambil buat kerja, sambil mengawasi dia. Berjalan melangkah-langkah pokok-pokok ubi abah pulak tu..eii hai..

Hari panas sangat pulak tu. Tina merengek nak tidur. Nasib baik abah ada bawak tikar dengan comforter. Tak lama lepas kontraktor tu balik, Tina pun tertidur dengan lena. Jadi mama tak jadi nak sambung buat kerja sebab tak nak tinggalkan Tina tidur sorang. Rumah tu kami belum pernah tinggal jadi was-was jugak nak biar dia tidur sorang. Sekejap tu abah pun join kami lepak atas comforter..so bertiga beranak la kami lepak.

Kebetulan hari hujan. Mama dengan abah chit chat chit chat la menunggu Tina bangun tapi dah pukul 4 Tina tak bangun kami decide nak angkat je dia masuk kereta. Masa mama angkat dia tu dia dah celik mata pun. Merengek sekejap. Masuk kereta.. dia senyap.


7 comments:

MeRy said...

Tina sleep so soundly...I noticed one of the pic showed that Tina is not weaaring a baju...do i see it correctly??

Qistina's Mama n Abah said...

Ya..she's not wearing baju.There's no fan and that is her weaknesses. She fall asleep as I take out her baju but later I close her body with towel. Actually its not good to let her like that..nanti masuk angin..

But have to coz the new house is still empty..

Sarah's Daddy and Mommy said...

I noticed that mommy and daddy were wearing the same tshirt? So romantic!

Tina can sleep so comfortable at your new house. Good good...

Qistina's Mama n Abah said...

Wah Joanne..you have a pair of sharp eyes. Yes..the same t-shirt we had since pak toh time..hehehe..

I wore it first then when hubby pick his t-shirt and wear it..oh..suddenly its the same one la..

Yeah..I can see that. She sleep soundly.Thats a good sign..

mrsdjones said...

I agree with Joanne, it is sooo romantic. It reminds me that me and my husband got a same t-shirt also, but I don't know where it is now. Lol..

Tina looks gorgeous in red. She looks very fair too ;)

Qistina's Mama n Abah said...

Actually Tina is fair..

Hahaha..romantic ya!Quick..search your shirt..

Sarah's Daddy and Mommy said...

How nice that both of you have the same tshirt and even wear it during pak toh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...