"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, March 4, 2009

Ragam Qistina 3


Snowcap Ku ..


Tina memang tak suka kalau kepalanya ditutup. Topi ke..snowcap ke..even tutup dengan tangan pun dia bising. Tapi since dia dah 1 year plus ni dah ok sket la. Last time on our way to ikut atuk dan nenek beli barang mama pakaikan dia snowcap. Then mama larang dia bukak. Sebab tu mama tak tutup telinga dia. Kalau tak dah lama dah dia bukak snowcap tu..

Sebenarnya kami suka tengok Tina pakai snowcap..nampak cute muka dia..tapi punyalah susah snowcap tu nak lekat lama atas kepala..


hehehe..tapi kali ni..dari rumah sampai kat kedai beli barang..ada la 20 minit..hmm..ada kemajuan





First Introduction : Bijirin Sarapan Pagi


Actually mama agak buntu menu sarapan Tina setiap pagi so mama pun try beli bijirin-bijirin ni. Beli yang kecik je sebab lom tau lagi Tina nak makan ke tidak. Kiranya ni first introduction la ni. Setiap pagi mama beri pada Tina bijirin yang berlainan, letak sekali biskut ke roti bakar ke.

The nice thing about Tina is dia akan makan semua benda tapi in a very small amount. Tapi outcomenya..Tina sembelit sebab dia alah pada bijirin berasaskan coklat dan milo. So..mama yang makan bakinya. Dan mama kena tunggu Tina besar sket barulah boleh re-intro. Mungkin kena tunggu gigi dia penuh sket kot jadi dia boleh kunyah dengan baik semua jenis makanan..



Aksi Peeping


Hehehe..bukan senang tau nak snap gambar ni. Byk kali angle cantik tapi tak dapat je nak snap gambar..cepat je dia bangun. Ini ialah gambar Tina mengintai bawah pintu bilik atuk dan nenek. Kalau atuk ke nenek masuk bilik tak bagi dia ikut..dia mesti mengintai..tepuk-tepuk pintu. Actually nak ambik video tapi tak sempat je.

Lagi satu kalau pintu bilik tertutup, dia nak tgk ada org kat dalam ke tak..ni lah yang dia buat..hmm,,bijak-bijak betul budak-budak sekarang kan..

6 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..zara pon serupa mcm tina. pantang letak benda atas kepala die. mama die ni nak jugak anak dara die nmpak comel pakai hairband ker, topi ker tp die tak mau. paling die bertahan lame kalu pakaikan klip rmbut jek..

aritu amik gmbar zara ngan pgrapgher pro, penat mama belikan skarf rmbut comei2 sume die taknak pakai. tros die tarik n campak tepi..frust btol.

mrsdjones said...

Comelnya pandai ngintai orang.. Tina ni mcm budak besar lah :D

Qistina's Mama n Abah said...

Lily - Hmmm..ada jugak nak pakai hair clip. Tina ni baru sekarang boleh lekat hair clip. Dulu tak boleh sebab rambut nipis sangat.Tapi pun boleh hairclip yang ringan sangat. Tak boleh yang dia boleh rasa..kalau tak abislah..ditariknya..

Sama la kita kan..penat beli hair clip la..hair band la..scarf cantik tuk birthday..tapi tak pakai pun. Susah-susah biar mama je la pakai kat umah.. :)

Nette - hehehe...tu sib baik tak sempat rakam video..kalau tak lagi lawak..

Sarah's Daddy and Mommy said...

Seems like alot kids dont like to wear something on their head (after reading the previous comment). Sarah also one of them.
Luckily she still wants me to clip her hair.

Tina always surprised me when alot of action. The one that she was peeping, I really salute her with that.

Kristie said...

qistina is so cute :) she looks cute with the beanie!

Qistina's Mama n Abah said...

Joanne - Yeah, she always do things that amazed me and all of us. The peeping action is one of the most tickling one..hehehe.. that is nowadays kids..very milennium one

Kristie - thanks..hehehe..thats my girl..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...