"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Tuesday, March 10, 2009

A Really Bad Day For My gal.....

Panic Incident Happened Last Week....




My poor baby girl... Last week abah balik kota nak jumpa mumy n tina la... so petang friday 2 abah sampai petang....penat sangat...zzzzz fallen assleep... around 7 pm mama kejut, tina ada sebelah abah...menangis... mama cakap tangan kiri tina kena Air Panas..Oh my god...!!

kesian nya tina ...menangis..abah tengok tangan dia dah melecur .Sedihnya abah tengok...

Kesian..Panik...Sedih..Geram...semua perasaan ada...taknak bayangkan lagi...it really hard for me to accept that...

Mama nak buat susu...tina menangis nak ikut to kitchen...so mama dukung & bawak dia.

While holding tina, mama tuang air panas dalam botol...Budak tengah nakal...Tina pun grab botol...mama tarik botol (main tarik2..) tertumpah...Mama ingat tak kena tina n at that moment tina tak nangis lagi.

Suddenly, Tina meraung....menangis...then baru mama perasan...long sleeve baju tina basah...kena Air panas.Coz of that long sleeve la...effect burn kat tangan tina really worst. ADVICE TO ALL PARENTS... BEWARE n BE CAREFULL!!! Don't event think to hold ur baby while doing things involving any danger!..PLEASE!! AVOID Such Circumstances!!

Nak buat camana ...dah kena...but pity to tina...at least we learn our lesson....and hopefully all of you out there too..






Saturday....still had a sad face after 24 hours...and its really shows...







What kind of damage can it done to our baby...Don't even think about it PLZ!

Sunday's picture. Its getting better



Sunday's Picture. Tina always put her hand up as she think that we might touch it.But lively seen better and Tina play as usual..


This is monday's picture. Better than yesterday




*********************************************************


Thats abah story. And this is mine. Above everything mama kesal sangat sebab terlalu careless..

Actually dari siang hari jumaat lagi Tina dah sibuk nak ajak jalan. Tapi hari hujan..tak boleh nak kemana. So mama letak Tina dalam kereta atuk je..biar dia main-main sambil tunggu abah sampai dari jb...

Masa abah sampai Tina suka sangat. Asyik nak dukung je dengan abah. Sebab abah penat..tak jadi nak bawak Tina kemana-mana. Lagipun hujan masih turun lebat. Sambil main-main dengan Tina abah terlelap..

Masa Tina nak susu..abah masih tidur. Nenek pulak tengah solat maghrib. Atuk ntah kat mana..mama tak ingat. Tina nangis-nangis nak ikut mama buat susu. Sebab tak de orang yang nak layan dia..mama pun bawak dia pergi dapur.

Lepas mama tuang air panas sikit dalam botol susu, mama letak kat atas tin susu. Ingat nak letak air masak. Tapi tangan Tina lagi cepat. Dia capai botol susu but mama cepat-cepat pegang sama botol susu tu. Takut tumpah.Kan air panas. Tapi Tina tarik botol and .... for couple of second dia tak nangis. Mama ingat tak kena dia. Rupanya kena kat lengan baju. Sekejap tu Tina dah menjerit nangis....

YA ALLAH ..kena rupanya! Mama panik..tak tau nak buat apa. Tina masih atas dukung lagi. ..

Then bila nenek datang..tengok Tina tangan dia dah merah kulit dia dah melecur..nenek cepat ambil telur utk sapu. Everything happend very fast...

Bila mama bukak baju Tina..tengok lengan kiri dia..aduh..banyak nya melecur. Tina nangis tak henti-henti ..masa ni lah abah baru terjaga sebab mama kejut dia.. dia lagi la panik..

Then teringat yang mama ada beli aloevera gel..cepat-cepat sapu kat tangan Tina.. But hampir sejam ke lebih dia menangis sampailah dia tertidur..

Bila Tina dah tidur..mama nangis puas-puas. Sebab careless la Tina jadi macam ni. Kalau mama tak dukung dia masa buat susu mesti tak kena..I really cant forgive myself.. I am careless!!!

Almost a night jugak la mama menangis bila tengok Tina tidur..betul-betul menyesal dengan apa yang berlaku..But thank GOD malam tu Tina tidur lena as long as mama tak letak gel kat lengan dia. Bila letak gel dia akan merengek..

Mesti semua orang salahkan mama kan.. yes I know I am careless..

Abah.. I am so sorry..

Tina..mama mintak maaf sebab buat Tina sakit. Mama janji it wont happen again ya..

9 comments:

mohd noor hisham said...

rilek la mama....abah tak salahkan mama....tu semua lesson buat kita....dah jadi parents...especially nanti kalau kita dah pindah nanti. be extra carefull for what we do...k.
mana ada mama yang nak tengok anak dia sakit kan...bukan sengaja..kemalangan....so...moral of de story...cheer up ur life kay...and take care tina for me as i'm here!

MommyAngel said...

Sha, first of all I would like to say that accident happens so don't blame yourself ya, the most important thing is Tina is feeling better now and her hands will heal soon, don't worry so much ya Sha!! Last time when I first dropped Angel down from the bed, I also cried and I can't sleep for 2 nights in a roll and will jump out from the bed trying to catch her once I fall asleep!! We love our kid very much and we learn our lesson along the way. Sha, you are very lucky because you have a beautiful daughter and a loving husband, they are very lucky because they have you such a loving wife and a loving mother too :)

Thanks for sharing this with us Daddy and Mummy Tina, I really have learn a good lesson from your post and I will take your advise seriously, I will remember myself that I will never bring my girl along to make milk ever again ….. looking at the picture really makes me want to cry now but I am happy to see her smiling face again in your next post!! :) Cheer up, Tina is such a cute little girl :)

Qistina's Mama n Abah said...

Abah - ya ..I know abah tak salahkan mama tapi as I said i feel bad for made Tina like that.Other than that..I'll make sure that it wont happend again.Mama akan lebih hati-hati lepas ni..

Caroline - Thanks.. I will fell sad everytime I see her burnt hand. I know it hurt her much. If can I want that happen to me..not Tina. We parent cant see our lovely kid hurt and sick..it will hurt us more.

You right..we learn our lesson along the way. This is a part of it.Therefore I should be more careful especially this time coz Tina very active nowadays. Even now I will be a bit phobia if Tina passing through the door to kitchen..I dont want anything happen again at the kitchen.

Hoping that this wouldnt happend to other lovely kid..
Anyhow I am happy seeing her sweet smile again..

Sarah's Daddy and Mommy said...

Sha, sorry about the incident.
You are right, we shall learn from the incident and never do it again. Dont blame yourself ya.

I am so heart pain when I see tina's hand. Luckily she is getting better now. A big kiss for her.

MeRy said...

Poor Tina......Hope her wound will recover fast.Dun blame urself, anyway this is an accident. So just hope Tina wound will recover soon.

lily azliyana @ mama zara said...

Salam mama qistina..

Siannya tina kena air panas yek. but plzzzz dun ever blame ur self. kite pon tak pernah terniat nak sakitkan anak sndiri kan. benda nak nak jadi nak buat mcm mane..

But as others said, mmg ni pengajaran utk sume daddy n mummy. my hubby pon kkdg suka dukung anak ms buat susu. kkdg tak snggup tgk anak dibiar menangis, tu yg dibwk sekali. tp lps tgk ape yg terjadi kat tine, definitely akan larang hubby dr wat camtu lg.

nway, tina is such a strong girl kan. at least dlm sakit2 pon die leh aktif main lagi..gud girl..=)

mrsdjones said...

Kesiannya Tina. Dah kemalangan, bukannya sengaja kan. Harap melecur kat tangan Tina tu cepat baik. Mama Sha jangan sedih2 sangat ya. Semua yang berlaku ada hikmahnya.

Qistina's Mama n Abah said...

Joanne - More heart pain for me everytime I see her hand.Thanks for your concern ya. Dont ever do this at home k..

Mery - Ya me too..hoping that the recover period will be as short as it can lah..

Mama Zara - ya ya..dont do this at home again tau..biar dia nangis kejap daripada kena nangis lam mcm ni. But I must said that Tina memang a strong girl.Her smile in the 2nd day cured my heart much.Thanks for your concern ya Mama Zara..

Nette - I hope so..Thanks for your concern

Remember parent..dont do this at home anymore..ever..

Kristie said...

i am so sorry abt this incident!!! hopefully tina will recover soon...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...