"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, May 22, 2009

Neno's Award

Terms & Conditions For the Award Recipient:

1. Paste the Award Logo in your blog
2. Give out the award to 10 Blogs that you feels the most inspired and most friendly.
3. Make sure u back linked the recipients' blogs to your blog.
4. Inform the recipients about the award by leaving them comments on their blog
5. Give some love to the person who give you this award.

10 Most inspired & Most friendly blogs:

1. Joanne
2.Caroline
3.Mery
4.Kristie
5.MrsdJones
6.Mama Zara
7.Natalia

Oops..I only have 7 in the row..My friends..enjoy the awards ya!

Thursday, May 21, 2009

Home Sweet Home



Lately mama memang tak dapat nak post gambar pasal rumah sebab kabel hp mama masih tertinggal kat umah kota. But gambar-gambar ni terpaksalah di bluetooth kan kat hp abah dulu then abah yang transfer guna kabel hp dia.

Ini ialah gambar koi pond abah yang belum siap. Abah memang nak buat sendiri koi pond ni so dah beberapa lama jugaklah terbengkalai sebab cuaca yang tak menentu. Ada masa berterusan hujan turun, so koi pond abah ni akan penuh dengan air. Tanah kat rumah kami ni tanah liat oren yang sangat menampung air so kalau ujan..keadaannya agak teruk jugak la. Melekit-lekit.




Ruang tamu kami yang belum siap di interior design kan..hehehe...plan nak letak frame ayat dan cermin kat dinding tapi masih belum lagi sebab jiran sebelah rumah baru bersalin. Takkanlah nak drill dinding. Nanti baby terperanjat pulak. So kena tunggu baby besar sikit lah.

Tak tahulah apa konsep yang nak dibuat. Tapi moden lah rasanya. Tak berkenan pulak konsep yang sarat-sarat dan penuh-penuh barang. Lagipun kami kurang minat dengan Jati..abah pun tak berapa sukakan jati.

Ruang tamu kami ni tak besar so kami kenalah berhati-hati dengan pemilihan perabot dan hiasan supaya tidak berserabut. So for the time being, ini je la dulu sementara ada idea untuk menghias. Carpet adalah pilihan abah, warna dia mama yang pilih.

Warna-warna yang kami berdua minat ialah coklat, hitam, silver, biru dan krim. So warna-warna inilah yang banyak ada kat rumah. Baik juga citarasa kami sealiran, warna yang kami suka pun lebih kurang sama jadi tak banyak masalah dalam memilih. Tak payah nak berebut memilih.

Kat dinding pun cuma gantung gambar kami je..baru tiga frame je pun. Nak susun gambar nak gantung pun nak kena ada idea jugak. Pakai gantung je kang..tak menyenangkan mata pulak.

Will be continued....

Thursday, May 14, 2009

100 Truth Tag

Thanks to Joanne for this 100 Truths Tag to me long time ago. Sorry ya..I really don't have time to do it. Only now can do. Ok let begin...

001. Name → Sha
002. Nickname(s)→ C'cha
004. Zodiac sign → Aries
005. Male or female → Female
006. Elementary → Yup. Spent 2 years in kindergarten
007. Middle School → SK Bukit Lintang & SK Semangar Dalam
008. High School → Sekolah Menengah Tun Habab
009. College School → Nop
009b. University → Mara University Of Technology, Segamat Johor
010. Hair color → Black
011. Long or short → Middle back, pass shoulder
012. Loud or Quiet → Quiet
013. Jumpers or Jeans → Jeans
014. Phone or Camera → Phone
015. Health freak → Nop
016. Drink or Smoke? → Both No
017. Do you have a crush on someone? → Married Already
018. Eat or Drink → Drink
019. Piercings → Ears
020. Tattoos → Never

FIRSTS:
023. First piercing → 5 years old
024. First best friend →In primary school
025. First award → None
026. First crush → None
027. First pet → Never Had
028. First big vacation → Not Yet
030. First big birthday → Every Birthday Is big to me

CURRENTLY:
049. Eating → No
050. Drinking → No
052. I'm about to → Finish my tag
053. Listening to → Qistina's Voice leaning on me
054. Plans for today → Nothing special
055. Waiting for → New job offer hehehe...

YOUR FUTURE:
058. Want kids? →I want a boy but not now
059. Want to get married? → Already married
060. Careers in mind → Hmmm

WHICH IS BETTER IN THE BOY/GIRL YOU LIKE?
068. Lips or eyes → Eyes
070. Shorter or taller - Taller
072. Romantic or spontaneous → Romantic
073. Nice stomach or nice arms → Nice stomach
074. Sensitive or loud → Sensitive
075. Hook-up or relationship → Relationship
076. Trouble maker or hesitant → Both not

HAVE YOU EVER:
080. Lost glasses/contacts → Never
081. Ran away from home → Never
082. Held a gun/knife for self defense → Never
083. Killed somebody → Never
084. Broke someone's heart → Yes
085. Been arrested → Never
087. Cried when someone died → Yes, everytime person I love died

DO YOU BELIEVE IN:
089. Yourself → Yes
090. Miracles → Sometimes
091. Love at first sight → Yes
092. Heaven → Yes
093. Santa Claus → No
094. Tooth Fairy → No
095. Kiss on the first date → Totally No

ANSWER TRUTHFULLY:
097. Is there one person you want to be with right now → No
098. Are you seriously happy with where you are in life → I'm happy with what I have
099. Do you believe in God → Absolutely
100. Post as 100 truths and tag 20 people→I think not necessary coz I am the last person do it I think.. This tag I receive long time ago..

Saturday, May 9, 2009

Meet Angel And Family


Mama lupa sebenarnya tarikh mama jumpa dengan Angel..ala..Angel kat MamyPoko Forum tu..Oscar's Mummy and family. Actually kami jumpa Angel sebab nak beli Car Seat 2nd hand yang dia nak jual. Lama dah dia nak jual tapi baru-baru ni je terasa nak beli sebab Tina dah nakal sangat dah dalam kereta. Dah beberapa kali terhantuk kat dashboard sebab tak pandai nak duduk diam.

Dalam pukul 11 lebih kami berjumpa kat Jusco Taman Universiti. Mama rasa mama boleh kenal rupa Angel walaupun tak pernah jumpa dia.

Angel memang baik sangat..ramah dan cantik. Angel pun datang dengan husband dan Oscar. Oscar Boy pun cute sangat..putih dan suka tersenyum. Geram sangat tengok rupa dia. mata dia bulat macam mata Angel..

Car seat ni kami beli dari Angel dengan harga RM80. Walaupun 2nd hand tapi rupa dan keadaannya masih baru lagi. Plastik kat besi dia pun masih ada.

Kami jumpa tak lama sangat..sebab masing-masing ada hal dan tempat lain nak dituju. What a sweet thing..Tina salam and cium tangan Angel dan Oscar pun pandai salam and cium tangan mama..


Thanks ya Angel.. what a great bargain for us. Nice meeting you!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...