"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, May 21, 2009

Home Sweet Home



Lately mama memang tak dapat nak post gambar pasal rumah sebab kabel hp mama masih tertinggal kat umah kota. But gambar-gambar ni terpaksalah di bluetooth kan kat hp abah dulu then abah yang transfer guna kabel hp dia.

Ini ialah gambar koi pond abah yang belum siap. Abah memang nak buat sendiri koi pond ni so dah beberapa lama jugaklah terbengkalai sebab cuaca yang tak menentu. Ada masa berterusan hujan turun, so koi pond abah ni akan penuh dengan air. Tanah kat rumah kami ni tanah liat oren yang sangat menampung air so kalau ujan..keadaannya agak teruk jugak la. Melekit-lekit.




Ruang tamu kami yang belum siap di interior design kan..hehehe...plan nak letak frame ayat dan cermin kat dinding tapi masih belum lagi sebab jiran sebelah rumah baru bersalin. Takkanlah nak drill dinding. Nanti baby terperanjat pulak. So kena tunggu baby besar sikit lah.

Tak tahulah apa konsep yang nak dibuat. Tapi moden lah rasanya. Tak berkenan pulak konsep yang sarat-sarat dan penuh-penuh barang. Lagipun kami kurang minat dengan Jati..abah pun tak berapa sukakan jati.

Ruang tamu kami ni tak besar so kami kenalah berhati-hati dengan pemilihan perabot dan hiasan supaya tidak berserabut. So for the time being, ini je la dulu sementara ada idea untuk menghias. Carpet adalah pilihan abah, warna dia mama yang pilih.

Warna-warna yang kami berdua minat ialah coklat, hitam, silver, biru dan krim. So warna-warna inilah yang banyak ada kat rumah. Baik juga citarasa kami sealiran, warna yang kami suka pun lebih kurang sama jadi tak banyak masalah dalam memilih. Tak payah nak berebut memilih.

Kat dinding pun cuma gantung gambar kami je..baru tiga frame je pun. Nak susun gambar nak gantung pun nak kena ada idea jugak. Pakai gantung je kang..tak menyenangkan mata pulak.

Will be continued....

7 comments:

Sarah's Daddy and Mommy said...

Your husband is so "tere", able to built the pond all by himself. Keep up the good work, Sir Hisham..Hehe.

Hei Sha, I like your house interior deco. So nice and cozy. Thats the curtain sew by you? So high class leh..

MeRy said...

A nice house......Cozy n simple.

Qistina's Mama n Abah said...

Joanne - I cant say that he is so creative but he love fish a lot. He rear lot type of fish and take care of them as wise as he can. Even nearly cry when his fish dead leh. He want to build it as he want to. So I just encourage him to do so..

Interior deco? Wei you make me shy lah Joanne.. I just try not to make it mess and serabut. So that Tina can run here and there as she like..

Curtain..yes I sew all curtain for this house..high class..thanks a lot for the compliment.I am proud that I sew all that you know. Thats my first time sewing..

Mery - Thanks..Hmmm...

lily azliyana @ mama zara said...

Rajinnye abah tina buat kolam ikan sendiri. n rumah tu mmg nampak selesa n kemas. leh tanye ker kat area mane rumah tu..=p

mrsdjones said...

Pandainya your hubby buat kolam sendiri. :D Your house looks good. Nanti ada idea mesti banyak benda nak tambah ye tak. Banyak masa lg nak fikir hehe.. asalkan sedap mata kita tgk sudah la.. :D

Lovely Mommy... said...

sha, rumah sha tu kat maner? besarnyer? da living room sooo cozy lar...

Qistina's Mama n Abah said...

Mama Zara - Rumah kami ni kat area skudai, taman mutiara rini..kemasjugak lah area living tu sebab tina tak main kat situ sangat. Cuma tak bolehlah letak hiasan rendah2..nanti Tina ambik..

Nette - betullah..sesedap mata memandang dah la kan..

Lovely Mom - area skudai..tmn mutiara rini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...