"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, August 21, 2009

Abah Masak Lagi ...hehehe

Ari ni kami balik dari rumah mak kat tuta lepas habis tower 13 kat tv3 tu. Tina dah mengantuk tapi memandangkan dia baru je lepas menyusu, so tak boleh la nak kasi ubat. Dengan Tina ni kena pilih.. either susu ke ubat kalau tak dia akan muntah berlambak-lambak tak kisahlah susu dulu baru ubat ke ubat dulu baru susu..

Tina nak abah baring sama. So kami berdua baring dengan Tina sampai dia tido. Jap jek sebab dia dah ngantuk. Lagipun arini macam sejuk sikit sebab petang tadi ujan so Tina kena pakai long sleeve sebab dia tido berkipas sampai bangun esok..

Masa mama keluar bilik, abah nak masak maggi kat dapur. Mama nampak cendawan, so teringat pulak sawi dan kangkung yang mama tanam kat laman belakang. Mama suruh abah amik masukkan dalam maggi.. seeronok giler dapat makan sayur tanam sendiri walaupun tak la banyak tapi satisfaction lebih. Lagipun selamat sebab tak guna apa-apa racun serangga.

So malam ni ber'supper' dengan maggi la pulak..

Siap makan jek dengar Tina batuk-batuk, mama cepat-cepat pergi tengok dia. Takut dia termuntah. Kan betul.. dia batuk sampai muntah tapi sikit la. Tapi mama tak kisah sebab towel good morning memang dah sedia kat tepi tilam. Bila dia dah rasa lega mama sapu vicks dan Tina terus tido semula. Kesian la... kalau kita pun kan.. tak selesanya tido bila batuk..

Sebab tu petang tadi mama n abah bawak Tina gi klinik lagi. Ubat dah habis. Kali ni doktor bagi antibiotik, ubat kahak (version power up sket) dengan ubat selsema + ubat batuk sekali dlm satu botol. Kata doktor, Tina kalau tak makan antibiotik waktu demam dia susah sikit nak baik lebih-lebih lagi tekak dia tu. Dia tak demam, temperature 36.4 je..

Hati ni risau jek selagi Tina tak baik batuk n selsema..

Oh ye..kepada semua kengkawan blogger yang beragama islam 'SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK' rebutlah peluang beramal ibadat di bulan yang penuh keberkatan ini ok..sesama la kita..



7 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Wah..bahagianye hidup kalau hari2 abah tina memasak..hehe..

Salam Ramadhan jugak buat Sha sekeluarga yek. n smoga Tina cpt sembuh juga..=)

Qistina's Mama n Abah said...

Thanks mama zara.. harap-harap cepatlah sembuh..kesian

MommyAngel said...

Selamat berpuasa to you Sha :) Your hubby is so sweet :)

Mummy Ryan said...

Sha ur hubby so loving.....n sweet...BTW SELAMAT BERPUASA...& Selamat menyambut Bulan Ramadhan...:)

Dilla Zaidi said...

tak baik lagi ye batuk tina..sian die...

kak, cube tanye abg icam bile lak nk masak kek pandan n chcolate flovur cam mak ngah tu..kan kite peminat kek yg same kan..

senang tau, nnti dilla dtg petri jaya mak ngah watkan kek tu..gi umah akak kt jb, abg icam lak watkan kek tu..waaa..bahagia tul dpt mkn kek tu..

ooo..ye, salam ramadhan ye..

Sarah's Daddy and Mommy said...

Poor you and also Tina. Be strong Sha so that you can take care of Tina. Have you visit doc?

Woww...now those veges that you planted can be eaten already? so nice..

mrsdjones said...

Selamat berpuasa to you too ;)

Harap tina cepat sembuh ya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...