"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, August 31, 2009

Her First Multivitamin

Appeton Multivitamin With Taurine Tablet
Jus Tok Guru

Mama sebenarnya dah lama bercadang-cadang dengan abah nak bagi Tina makan multivitamin. Ye la kan..kita tak pasti sama ada makanan yang dia makan setiap hari tu cukup segala vitamin yang dia perlukan. Jadi untuk menutup kekurangan tu, mama dengan abah pilih Appeton dan Jus Tok Guru

Dulu mama pun makan Appeton jugak sebab selera makan mama tak begitu baik. So bila makan Appeton ni mama ada gak rasa nak makan nasi.. tapi sekarang dah stop dah.

Fakta tentang produk tu, mama amik kat website Appeton so kawan-kawan blog mama tak payah la nak susah-susah cari tentangnya lagi. Baca je..

Jus Tok Guru ni pulak mengandungi 8 makanan terbaik dunia didalamnya iaitu delima, kismis, kurma, habatus-sauda, zafaran, madu dan zaitun. Kami sekeluarga baru je start makan Jus Tok Guru ni. Bukannya mahal pun.

Mama tak de la kata 2 produk ni bagus tapi ia lebih baik dari tak makan supplement apa-apa lebih-lebih lagi untuk anak-anak yang sedang membesar..

Mama ada gak cerita-cerita dengan abah nak bagi Tina minum Scott Emulsion tapi abah macam kurang setuju sebab kata abah cari yang dalam bentuk tablet lagi senang. Praktikal sikit kalau nak bawak travel. Betul gak..


Appeton Multivitamin With Taurine Tablets


Appeton Multivitamin With Taurine Tablets important for intellectual development and improve the learning ability among children.


The load of homework and hectic activities in school give a stressful life for school children. It causes poor school performance in school, changes of their eating pattern or loss appetite, become a picky eater, poor absorption and ended with illness or malnutrition. The situation can be the other way round where nutrient deficiency causes their body won’t be able cope with the homework stress.


Taurine is a conditionally essential amino acid; under special condition body may not able to produce enough Taurine. Even though Taurine can be found mostly in meat and fish, the amounts of Taurine decease when cooked. Healthy adults make Taurine by converting the methonine and cystein, non-essential amino acid, with the help of vitamin B6 whereby children more depend on dietary Taurine.


Taurine can be found in everywhere in the body and it is very concentrated in the brain, muscle and retina. Taurine helps to improve memory, attention and maintaining visual function. Taurine deficiency interfere the function of brain and retina. Injury, stress, disease and even exercise deplete Taurine and body may not able to maintain the level in the short time. This is why Appeton special formulated Appeton Multivitamin With Taurine Tablets which is a complimentary health preparation for growing up and help them to overcome the hectic timetable and studies, at the same time improve their learning ability.


Nutrition Composition and Functions
Nutrient Composition Each Tablet US RDA* Functions
Vitamin A 1500iu 30% • Ensure good eye sight
• Maintenance of proper calcium level in the body
• Ensures healthy bones and teeth
Vitamin D3 100iu 25%
Vitamin E 10iu 33% • For proper cell function and protect body cells from free radicals
Vitamin B1 0.25mg 17% • Necessary for the normal process in carbohydrate, protein and fat metabolisms
• For red blood cells formation and
• Correct functioning of nervous system and proper food assimilation
Vitamin B2 0.25mg 15%
Vitamin B6 0.25mg 13%
Vitamin B12 2mcg 33% • Essential for cell formation especially red blood cells and they are vital in prevention of certain form of anemia
Nicotiamide 2.5mg 13% • For normal skin condition and nervous system
Folic Acid 0.25mg 63% • Aids in cell formation especially red blood cells and in maintaining functions of intestinal tract
Vitamin C 50mg 83% • Helps to increase body resistance toward infection
• Prevent the occurrence of scurvy
Taurine 50mg - • Helps to improve memory and attention
• Maintaining visual function
• Helps to improve lipid absorption
* United States Recommended Dietary Allowance, US RDA


Features

• Chewable tablet in yellow coloured, with orange spot.
• In star shaped with fruity flavors.
Indication
• 1 – 3 tablets per day or as directed by physician.
Packaging
• 60 tablets per amber glass bottle.

3 comments:

MeRy said...

Never try this multivitamin be4...So far,I only give Ryan Scotts' Emulsion.

mrsdjones said...

Sha, bila boleh start kasi vitamin ek? Setahun?

Kadang2 mmg terfikir makanan yg kita bagi kat anak2 tu seimbang ke tak? Risau je.. adat jadi parents, nak yg terbaik utk anak2 ;)

Qistina's Mama n Abah said...

Mery - Good..at least he had something..

mrsdjones - vitamin biasanya selepas setahun tapi sha ragu2 sket sha bagi lambat. Lately Tina asyik demam (panas dalam) , selsema n batuk..tu yang teringat nak bagi..

Nak bagi zara ek?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...