"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, August 17, 2009

Kisah Batuk N Selsema Yang Tak Baik Lagi


Tina nak sangat mama pakaikan dia tuala good morning ni buat tudung.. comel kan!


Rasanya dah hampir seminggu Tina batuk dan selsema. Baru je sehari dua aritu selsema hilang..dah datang balik. Meleleh-leleh..kesian betul. Yang buat mama tak tahan tengok tu..bila tina nak midnight feeding.. beriya-iya menyusu tapi tak sampai 2 minit..dah muntah balik semuanya. kalau masuk balik dalam botol boleh dapat susu yang asal agaknya. .. macam-macam mama dah buat tapi batuk tak jugak kurang.. kesian la tengok anak-anak kecik ni batuk..

So..setiap kali teringat mama akan sapu vicks kat hidung, dada, belakang dan tapak kaki Tina supaya dia rasa lega. Even malam pun mama cuma tidur-tidur ayam jek.. nak buat camne kan..anak sakit..kena la berkorban sikit..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...