"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, September 16, 2009

French Fries Dip In Tomato Sauce







Aritu masa jalan-jalan kat blog KC, mama baca cerita Ryan yang suka makan french fries dip dalam tomato sauce. So, masa kitaorang bertiga pergi Jusco Taman U nak cari sandal raya Tina.. kami makan sunday ice cream,double cheese burger dan happy meal untuk Tina.

Mama terperanjat tengok Tina makan french fries cicah dengan tomato sauce. Mula-mula tu abah yang ajar dia. Lepas tu dia sibuk mintak sos.. mama kasi je kat dia..dengan cermatnya dia cicah french fries..masuk mulut..macam yang kat gambar atas tu. Comot sket..tu yang ter'snap gambar tangan abah sekali. Bila dia dah kenyang makan french fries..dia mintak ice cream pulak..dia ni kan antu ice cream..

Mama tanya abah..nape ajar Tina makan tomato sos..abah kata sian Tina makan french fries kosong jek..mesti tak best.. bia dia rasa sedap rupanya makan dengan tomato sos..Hmmm... anak dara mama dah besar..setiap hari ada macam-macam benda baru dia buat..mama happy sangat... another milestone reached...

3 comments:

MommyAngel said...

This should taste very very nice with the tomato sauce!!! I love it, Angel love it and Tina love it too!

Qistina's Mama n Abah said...

Ya ya.. never thought to teach her dip in tomato sauce but she is..so next time eating french fries I wanna look if she remember to dip her french fries..

hehehe...she's eager to taste it

Sarah's Daddy and Mommy said...

For Sarah, she is not a big fan of french fries (not like me, hehe). So everytime she will just take few pcs of french fries and thats it.

I think I will let her try with ketchup and see she will likes it or not.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...