"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, September 7, 2009

Jambangan Ranting Pertama

First version

version yang ni setelah bunganya dikembangkan sket..


Mama sebenarnya tak pernah menggubah bunga pun sebelum ni. Tapi sejak pindah rumah, mama teringin sangat nak ada jambangan ranting-ranting macam ni and menda ni mama nak buat sendiri. Abah on jek sebab abah pun suka jugak.. kami kan sehati sejiwa gitu..

So semalam petang mama, abah n tina ajak mummy azie dan anak2 sekelian meronda Plaza Angsana..alamak..jammed giler tu. Punya la ramai manusia kat angsana tu.. sambil melihat-lihat kesana kemari, nampak ramai orang bawak bunga ranting yang mama cari tu. Nak pendekkan usaha pencarian, kami tanya je sorang kakak ni..
"kak..kat mana akak beli bunga ni?"
"oo..kat atas sekali dik.."
"Terima kasih kak"

Ha..gitu..kami pun terus la meredah lautan manusia hingga sampai kat bahagian atas sekali..dan..inilah hasilnya..dapatlah membeli bunga ranting impian mama..

Balik umah jek lepas berbuka kat umah MIL, mama teruskan cubaan menggubah bunga ni..ntahlah..citarasa penggubahan mama macam ni..means..apa yg mama nak memang macam ni la. Cuma pasu dia jek yang silap sket. Patutnya pasu kayu yang tinggi tu. Tapi pasu tu mahal sangat..kat sini RM90 kot..uiskh..pakai jek la pasu yang mak mama kasi ni..cantik gak walaupun kureng kena la..Dan agaknya mama kena buat sesuatu dengan warna ranting tu..sebab rantingnya dalam gambar tak menyerlah kerana sama dengan warna dinding.. hmmm..apa yang boleh dilakukan agaknya ek? Any idea?

Yang penting inilah citarasaku..hmmm...puas hati..

4 comments:

Mummy Ryan said...

Wah rupa-rupanyer mama Tina ada bakat terpendam.....actually ur flower decoration cantik..btw u put there Tina ada pergi kacau tak?

Qistina's Mama n Abah said...

Thanks kc..Tina tak suka main kat living room. She's only go there if me or abah ada kat sana. Since last night dia tak kisah pun deco ni ada kat sana..

kakyong said...

memang cantik..

bagus lah tina tak kaco.. rumah kakyong ni kat hall lah semua xtvt berlangsung.. rumah kecik jer..

Qistina's Mama n Abah said...

terima kasih kak yong..

rumah ni pun nampak jek beso pasal orangnya sikit..kalau ada anak 2 ke 3 orang..dah nampak penuh agaknya..hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...