"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, September 6, 2009

Lampu Raya ...

Abah dah pasangkan lampu 'raya' beberapa hari yang lepas. Uiskh..seronok sangat tengok lampu warna warni menghias porch. Tina pun seronok sangat dok kat luar bila malam. Biasanya orang pasang lampu lap lip tapi lampu kami ni tak lap lip pun..hehehe..murah je..beli kat kedai RM2...jadilah..


Photobucket
Tina dan abah..seronok sangat tengok cahaya warna warni..

 
Photobucket
Anak panah tu la lampu raya kami ek..ni gambar penuh porch tapi gelap sket pasal nak tengok kemeriahan lampu raya..

7 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

wah..beshnye dh pasang lampu raya. nmpak meriah rumah kan. kitorng klu kat shah alam ni mmg tk de pasang menda la..mls sbb umah sewa. kat kg baru smngat nak meriah2..hehe..

p/s: sha..for info umah yg kitorng beli tu wlupon dkt2 s alam tp dh kira area klang ..so harga murah sket dlm rm250k (before 7% bumi). klu kat shah alam, umah 2 tingkat mcm tu dh cecah rm320k ++ dah..shah alam MAHAL!!huhu..

Qistina's Mama n Abah said...

Hehehe..tak pe..nanti kat umah baru leh psg lampu raya..sabar eh..

mahal la jugak kn Lily wpun dah tolak bumi punya 7% tu..kalau kat area mutiara rini ni rumah mcm tu dalam 180k kalau yg tengah..cuma kat area uda, damansara alif tu dah mahal..

tak pe..betul kata mak lily tu..naik satu tahap lagi dlm hidup..hooray!

mrsdjones said...

mama tina,
wah meriahnya... dah ada lampu raya. bess jugak ni, nak gi pasang jugak la. thanks for the inspiration hehe.. sure zara suka nnt ;)

Dilla Zaidi said...

eee....santek le..hikhik

jeles ii..slalu kalu Ady pasang mesti kat umah mak dilla or kat umah mak teh..

bile la nk tunggu die pasang kat umah sendiri ek?hmmm...

Qistina's Mama n Abah said...

Mrsdjones - Come join the club! Pasang la cepat pastu wat post ek..nak tgk jugak lampu raya umah nette tu..

Dilla - tak pe2 cari inspirasi dulu ek..

Mummy Ryan said...

Wah bestnyer org nk sambut raya....hw bout pelita ada pasang tak?

Qistina's Mama n Abah said...

haven't buy yet la but plan to buy tu ada..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...