"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Tuesday, September 8, 2009

Oh Sunday Ice Cream ...

Malam tadi ni..lepas berbuka..lepas maghrib..kami tuang terawikh..isy..apa nak jadi ni..hehehe... kami ke Jusco Taman U sebab sayur dan ikan dah tak de. Teringin lak nak makan ikan kembung goreng untuk sahur so kami ke sana sekejap..

Sebelum balik kami singgah makan ice cream sunday kat Mc Donalds. Sunday ni memang favourite mama dan Tina so kena kongsi makan..Tina lom pandai..nanti semua comot. Kalau dah pandai nanti boleh beli sorang satu k sayang..

Jom layan gambar Tina makan sunday...

Hehehe...comotnya..
Ni favourite action Tina..pinggan makan, mangkuk, besen nasi..semuanya dibuat dia macam ni..

Tu makan sunday cup..abah makan sunday cones pun dia sapu jugak tu...


Masa singgah kat Hinode Shop...abah n mama berkenan pulak dengan ranting daun kayu getah ni...untuk meriahkan jambangan ranting mama tu...
version 3 - setelah ditambah ranting daun kayu getah hijau dan kuning

 

5 comments:

Dilla Zaidi said...

tomotnye tina makan eskrem..mesti jenuh mama die kesat mulut die nih..

eee...lamenye nk tunggu Sasha besar, nk bwk die jejalan mkn eskrem gak..ade geng..

cantek da jmbangan ranting tu...sudah, stop..jangan wat lagi...jelessssss...hikhik

kakyong said...

dulu masa kakyong kerja, fikri selalu juga dpt habuan sundae.. la ni takde harapan lah..

wah, cantik lah deco rumah mama tina ni.. rumah ibu ni tak tau le bila bleh ade hiasan... la ni hall memang kosong jer.. masa kerja dulu nak beli sofa.. tp duit byk kena save utk adik2 belajar & sekolah.. la ni bila dah dok rumah 24 jam ni.. rasa terkilan pun ade sbb tak de sofa.. tp bila kenangkan, adik2 selalu berkumpul ramai2 sini.. lebih selesa dok bersila, kalo ade sofa jd sempit lah pulak... so terpaksa lah pujuk diri.. xper bior le hall kosong, kalo tak jenuh lak nak mengemas hari2....

Qistina's Mama n Abah said...

Dilla - hehehe..orang rasa dah beso, nak makan gak sendiri..memang comot sangat tapi comei. Dilla jgn sayang sgt nak ajar shasha makan eskrim..nanti perut dia tak biasa..

Kak Yong - ala kak yong..ni je la yang ada. sha pun save duit masa keje dulu jek..skrg dah tak keje..hmmm...

Sofa ni murah jek..bukan tak mampu nak beli yang mahal tapi ada menda yang lagi penting dari sofa..tak pe kak yong..nanti lapang2 sket leh la pujuk en ayah blikan..tapi betul la..kalau ramai2 kumpul..ada sofa pun wat semak je..sempit..dok bersila lagi cun..selesa n praktikal..

Mummy Ryan said...

Wah cutenyer muka "comot" Tina masa mkn ice cream...boleh bg unty KC sikit..hi hi..Ryan tak berapa suka ice cream tp kalau we go to any fast food outlet his fav is french fries dip into tomato sauce...:)

mrsdjones said...

suka tgk Tina makan. hati sure gembira anak selera makan kan? ;) senang nak jaga Tina ni, alhamdulillah.

Btw, makin cantik dah bunga dan ranting tu. Eeeii rumah nette ada satu je pasu bunga, kecik lak tu. Mmg tak berapa reti nak hias rumah hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...