"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, November 19, 2009

Ini Pokok Apa ye?

Ada tak sesiapa yang tahu apa nama pokok ni? Tak payah nama saintifik la..nama yang biasa panggil pun tak pe sebab mama memang tak tahu langsung nama dia.

Pokok ini sebenarnya sangat cantik, warna bunga dia terang dan ceria. Actually bukan mama punya pokok ni tapi my SIL. Lebih kurang seminggu selepas dipindahkan dari pasu nurseri, batang pokok ini jadi coklat..kemudian hitam dan mati..

Tolong ye..kalau ada sesiapa tahu..atau tahu di mana boleh dapat informasinya..sila tinggalkan komen..

5 comments:

Dilla Ady said...

hmmm..tak tau la kak..mungkin akak patut send gambar ni by email kt org2 yg expert pasal bunga nih..

cuba akak search kot2 ade gardener yg wat blog n leh tanye pendapat dia..

lily azliyana @ mama zara said...

tgk yg layu tu mcm bunga seri pagi..tp seri pagi mane ade org tanam dlm pasu..hehehe

sori yek sha. tk dpt nak nolong. slow jugak part2 nama bunga nih..=p

mrsdjones said...

rasanya nama dia bunga balung ayam. :)

mrsdjones said...

http://www.flickr.com/photos/dani_08/2287935044/

Tp Sha punya ni daun dia lain sikit lah. Berduri ke tu?

Qistina's Mama n Abah said...

Bukan la nette..tak sama. Yg ini daun dia macam pokok tapak itik. cuma dia kecik2 je daun dia. Bunga dia pun kecik2 je..ala2 mcm bunga lada..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...