"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Tuesday, December 1, 2009

Cerita Si Wireless Modem

Hah..hampir 3 bulan kami dapat streamyx, barulah dapat wireless modem yang sepatutnya kami dapat upon installation tuh! Dah banyak kali sebenarnya wat report kat TM tapi hampeh jek. Si technician yang datang sampai 2 jam duduk menggodek..tak jugak jadi wireless signalnya.. guna kabel jugak. Last-last dah boring si technician ni..buat jugak la guna kabel..hampeh sungguh..

Minggu lepas abah sendiri yang report. Technician datang lagi..duduk la lagi dalam computer lab kami tuh..pergh..computer lab... tak la..bilik komputer kami tu dalam 15 minit. Pas tu dia keluar. Abah sound kat dia, kan saya dah pesan kalau tak de modem jangan datang..wat penat je. Si mamat senyum je.

Abah kata kat mama..diorang ingat kita tak tau pasang agaknya.. hehehe... sebenarnya abah dah biasa jugak wat streamyx connection. Selalu ikut kawan dia. Kata abah, kalau semua ok..memang tak sampai setengah jam dah siap..

Hari ini..tadi kul 11 pagi, technician lain lak datang. Ambik modem kat rumah dan bawak pergi. Kata abah, dia janji akan datang semula kul 12. Baru kul 11.40 dia dah samapi balik depan rumah. Sekejap jek dia pasang modem..hmmm...sekarang signal streamyx dirumahku ini dah wireless... kabel dag POTONG... POTONG...JGN TAK POTONG...

Try check dengan laptop abah pun..ok dah..wireless..

Sebenarnya TM ni, HQ dia quite bagus jugak. Sebab diorang call abah 2 hari lepas report..bila cakap technician kata modem tak de..pelik dia..ye la.. sebesar ini JB..takkan semua modem abis kot? Agak-agak la ye pun...

Anyway thanks la to TM..


4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

oh..streamyx pon ade wireless jugak ek. senangla mcm tu kan..tk pys guna2 wayar dah..hehehe

mrsdjones said...

TM mmg pelik2. Time nak potong tu laju je, time nak sambung tu mcm2 hal :p kadang2 dekat sebulan tunggu.

Mummy Gwen said...

Glad to know your streamyx is up and running now. No internet means no life for me..haha.

Qistina's Mama n Abah said...

Mama Zara - Ehhh...streamyx pun POTONG jugak tau..hehehe..

Siti - Biasalah..time nak suruh masuk cepat je suruh isi borang..time ada problem..mcm siput dia jalan..

Mummygwen - Fuh..what a relieve..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...