"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, March 5, 2010

Cerita Selepas Appointment Di Puteri Specialist..

Alkisahnya hari rabu lepas 3.3.2010, Tina ada review appointment dengan dr. Catherine Tham kat Puteri Specialist. Kami gerak kesana dalam pukul 2 lebih. Sampai pukul 3, terus naik kat bilik dr.catherine daftar. Dapat no.18 tu..yang masuk baru no.6 perghh...

Lama jugak la menunggu..standard time mesti menunggu 1 jam lebih. So, mama dah angkut semua peralatan menyusu naik kat tempat menunggu..heheheh..tak rajin nak turun lagi..parking kereta jauh..panas tu..kang rentung pulak.

Selepas sejam lebih, sampai giliran Tina. Masuk pun tak lama coz dr.catherine terus check hidung, dada.. and dia tanya tina macam mana? Mama & abah cakap la Tina dah tak batuk, selera makan pun dah bagus. Dr. catherine pun setuju sebab berat Tina 2 minggu lepas cuma 11.8kg tapi kali ni datang dah 12.8kg. Naik sekilo dalam 2 minggu..hmmm...

Then dr.catherine tanya.. bil bayar sendiri ke company bayar? Abah cakap la sendiri bayar. Surprisingly dr.catherine kata terus baliklah..tak payah bayar. Sebab dia suruh datang untuk puaskan hati dia tentang diagnosis dia tu je. So maknanya memang Tina ada sedikit nose allergy..dia sempat pesan apa yang perlu mama & abah cakap pada dr.chum nanti..

Masuk je dalam kereta mama terus telefon mak mama..dia dari semalam dah risau pasal Tina. Dah inform Tina tak apa-apa..nak bawa dia gi makan mc d.. dia sibuk sangat 'mamam mamam' nampak lambang mc d kat tepi jalan tadi..

So, kami terus ke mc d plaza tasek kat tun aminah je. Dekat sikit dengan rumah..



aik..abah pun nak posing makan ice cream jugak ke?




budak comot..makan dengan seleranya..





budak yang sangat mengantuk sedang makan..abis jugak setengah chicken burger!






Apa purpose mama ambik gambar patty nih? Ha..ada ceritanya...

Actually patty dalam gambar ni adalah patty dari chicken burger untuk Tina. Tapi patty nih sangat lah keras kematu..macam batu dimampatkan. Kalau ketuk pun bunyi batu seh.. tapi nasib baik lah manager dia nak tukarkan burger yang baru..mama tak jadi mendajal. Kalau dia taknak tukar memang mama & abah plan nak ambik video ketuk patty nih kat meja..dengar bunyi dia pastu masuk dalam youtube ke fb ke..hahaha... sib baik dia tukar cepat..

Lepas makan kitaorg terus balik rumah coz Tina dah penat..melekit-lekit dan mengantuk sebab dah kenyang...lepas mandi..Tina tido dah...awal tu..

3 comments:

Zaidah said...

diharapkan tina sentiasa sihat...

Dilla Ady said...

lame tak jenguk umah akak..glad to hear that tina da okeh..susah hati kan kalu anak sakit..bestnye mkn mcD..terliur lak..lame dah tak pegi, last mase ngidam dulu la..ady belikan burger ape ntah mase tu..tu pun mkan dalam kete..

@>--ummi zahra--<@ said...

smoga tina cepat sembuh yer sayang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...