"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, March 26, 2010

My Cuppies!



Apakah perasaan anda melihat cuppies yang cantik-cantik kat atas tu? Hehehe..mama sebenarnya nak menayangkan cuppies yang mama terima dari kawan lama mama di universiti dulu..

Mama sebenarnya sangatlah teringin nak dapat cuppies sebagai birthday cake.. dengan tak malunya mintak kawan mama buatkan. Saja mengusik dia sebenarnya tapi.. bila dia sudi nak buatkan untuk mama..alahai... syoknya.. she grant my wish!!

Dengan bersusah payah dia menghantarkan cuppies ini kat rumah mak su nya untuk mama ambik..hehehe... thank you is...

Cantik sangat kan.. cuma dia cakap sorry coz pelapik kotak dia dah out of stock so dia alas dengan surat khabar jek. Hehehe.. mama no problem punyo lah..yang penting orang ikhlas bagi..


Tengoklah pulak si comel nih.. dari dalam kereta dah sibuk.. "mama..mintak mama punya.." . Sampai jek kat rumah apalagi bila mama bukak je kotak nak ambik gambar cuppies sekelian.. dia pun enterframe sekali..

Tercuit-cuit cream cake tu. Mama pun kasilah kat dia sebijik dengan sudu sekali. mama bagi yang ada tulisan..dia taknak rupanya dia nak yang gambar bunga ..mungkin sebab dia tengok cream lebih la tu..hehehe...

Abah pun gelihati tengok gelagat si comel ni. Yelah..baru first time jumpa cuppies kan.. agak excited sikit la..ye Tina ye..

Tina sebenarnya tak suka sangat dengan cake. Dia lebih berminat dengan creamnya sahaja. Dia makan sikit je cuppies ni pastu sibuk suap kat abah..


Bila mama suruh pose je..muka maintain nakal okeh..tapi tangan tetap mencuit cream masuk mulut. Tak sabar sangat nampaknya..

One more thing ..bila mama nak simpan cuppies ni..dia tak kasi. Dia pegang la kotak cuppies ni dengan dua tangan. Bila mama tanya.."Tina nak yang mana? Mama kasi.." Dia tak tahu nak pilih yang mana..semua cantik kot pada mata dia..hai.. kecik-kecik dah confuse nak pilih..Tina..Tina..

Today, waktu entry ini mama buat..cuppies tu masih ada lagi dalam peti ais.. hahaha... mengaku je la..mama sayang nak makan..kihkihkih...

Bila mama tanya abah.. sedap tak cuppies ni..abah kata sedap. Katanya lagi kawan mama ni dah boleh bukak kedai..

To kawan mama..Puan Ismaliana .. thanks again ye.. Mama happy sesangat dapat cuppies nih. Terima kasih lah sudi buat cuppies amal nih... mama doakan bertambah maju tempahan cuppies dimasa akan datang ye.. Insya'Allah kalau teringin lain kali mama tempah pulak ye..

3 comments:

Lelord said...

huhuhu along aku nak mintak is wat tuk aku gak....ntah sempat rasa ke idak. Tu arrr dia mmg rajin mende2 ni..dr memasak lauk sampai le ke kek n sewaktu dgnnya. Aku? hahahha malas lg satu x pandai wakakaaka

Diamilikku said...

cantik kan...bestnya kalau kita dapat buat sendiri..huhuhuhu....teringin sebenarnya tapi kesuntukan masa menghalang segala2nya....

Zaidah said...

cantiknyer....klu dah cantik simpan ajelah buat arkib....sayang nak mkan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...