"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Tuesday, March 2, 2010

Restoran Merdeka & Sepupu Baru

cantiknya muka..nak gi mana tu yang oii..



si ulat buku mama & abah..kat mana pun tak kisah janji ada buku..sejuk perut mama mengandungkan Tina tau..



Hari sabtu lepas kami semua lunch kat restoran merdeka yang dekat dengan RTM tu. Kakak ipar mama aka mak long Tina dapat promotion..naik pangkat.. CONGRATZ MAK LONG! ..so dia belanja anak-anak buah dia kat ofis lunch dan kami pun menyibuk-nyibuk sama..hahaha...

Lunch buffet dari pukul 12 tghari sampai 3 petang tu bermenukan nasi beryani & nasi putih. Lauk pelbagai dari asam pedas sampai ke sambal belacan. Siap dengan rojak, buah dan kuih muih serta aneka bubur. Not bad..boleh dirasakan sedapnya. Kuih-kuih pun cukup masin, manis & lemak.. kami puashati lah makan kat situ.

Yang tak syoknya Tina asyik nak berjalan kesana ke mari. Mama & abah kena makan gilir-gilir. Pulaknya surrounding restoran tu adalah kolam besar ala-ala tasik.. pergh..mau terjun anak daraku dalam tasik kang.. Abah komplen..tak dapat makan puas-puas sebab terganggu dek kenakalan Tina. Sorry abah... nak buat macam mana..macam tu la cara makan orang ada anak kecik..


~~~~****~~~~****~~~~




There you are! Selamat melihat dunia sayang.. Ini ialah sepupu baru Tina yang lahir pada 27 Febuari 2010 di Hospital Kota Tinggi jam 10 pagi. Anak ke-5 nek usu Tina ni baby girl dengan berat 1.8kg sahaja. Tapi baby ni sihat dan mereka berdua dah dibenarkan balik 28 Febuari.

Mama, abah dengan Tina je yang belum tengok lagi baby ni. Mungkin cuti sekolah nanti baru kami nak balik tengok baby baru ni.. hehehe...lama tak dukung baby...

Baby ni namanya belum ada lagi ..kalau tak silap mama..nama yang disimpan nek usu NORMAIZIRA..

2 comments:

Diamilikku said...

sorry ye sha..lama tak singgah..bukan apa penyakit BZ dan MAlas datang serentak...selalu kalau bz sempat gak curi2 masa..kali ni memang rasa mcm tak lalu langsung nak berblog...tu yang blog sendiri bersawang..blog org apatah lagi...jenuh nak khatam story mory kengkawan...hehehehhe...nyway suka tgk pond ikan tuh...ishh bestnya...cantik2....

@>--ummi zahra--<@ said...

rajin nyer tina bace buku..
hope, my zahra akan rajin gak macam tina..camne ajar tina suke buku..?my zahra tu lasak semacam..dapat buku abis dibaling-baling..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...