"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, March 6, 2010

Tina Dan Lego..

Few month ago, setiap kali dapat permainan ala-ala lego Tina tak pandai nak main. Paling tidak pun dia akan cuba nak cantum, tapi bila tak jadi dia akan marah dan baling semua nya! Kalau tak pun dia akan masukkan kat dalam mulut.. dan buang lagi sana sini. Mama yang kena kutip balik semuanya. So permainan ala-ala lego semuanya mama simpan. Penat asyik nak mengutip benda tu seluruh rumah la..

This few days mama & abah notice that Tina suka dengan permainan lego (yang original lego tau) sebab kat rumah kakak abah anak-anak dia ada lego. Tina akan kutip semuanya dan duduk mencantumkan lego-lego tu. Dia belum pandai buat bentuk-bentuk tapi dia akan cantumkan lego tu panjang-panjang.. we smiled to each other sebab one more milestone reached!

Mama memang suka dengan lego..walaupun kecik-kecik dulu tak dapat main kan. Tapi mama harap dapat belikan Tina lego. Yang starter pack dulu pun jadila untuk nurture minat & daya kreatif dia. Tak ingat dah harga lego tu..

will update something later ya!

2 comments:

mrsdjones said...

Yeayy another milestone for Tina! Zara pon sama la Sha, tak berapa pandai main lego, so tak belikan lg. Dia reti gigit n sepah je. ;)

Lelord said...

heheheh agree. along najlaa oso ade block yg ala2 lego tp sama arrr cam tina. tp kat umah MIL ade LEGO(adik ipar pya menan ms kecit). Oleh krn dak kenit ni suke ngan the real lego MIL soh bwk balik je. Mahal ooo lego beratus2. Tp papa dh promise ms kat qatar nanti b4 kitorang arrived, papa akan belikan najlaa Lego

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...