"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, April 15, 2010

Berhati-hati & Berwaspada..

Mama ternampak post kat blog Ibu Damia tentang kejadian alarm rumah dia (sensor siling) berbunyi. Siapa nak baca tengok kat SINI ye.. Baca tau..

So mama teringat lah kisah kejadian hampir pecah rumah kami awal tahun ni aritu.. kesian Ibu Damia..masih terkejut. Sama macam mama..masih trauma hingga ke hari ini..

Dan kepada sekelian blogger-blogger.. mama harap sama-samalah kita berhati-hati dan berwaspada dengan persekitaran rumah kita siang mahupun malam. Sebelum tidur eloklah periksa semua pintu dan tingkap serta onkan alarm (jika ada).. Jangan lah tidur mati sangat. Nanti ada apa-apa susah pulak. Dan last sekali jangan lupa berdoa dan bacalah al-quran sebelum tidur supaya sentiasa dilindungi Allah..

Itu ajelah yang kita mampu buat. Sebab, kalau orang dah niat jahat tu.. akan guna apa cara pun untuk capai hajat dia.. minta dijauhkan...

2 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

THANKS sha coz sudi share citer ayu ngan rakan2 lain...tu lah..kita ni kena sentiasa beringat dan berwaspada...macam ayu memang sentiasa waspada...nasib baik pagi tadi ayu tak tido mati...

bukan apa bila berlaku kes2 macam ni, cuma ingatkan anak2 jer...takut diapa2kan budak tu, atau anak2 kita jadi fobia...

sama2la kita doak yer sha...agar dijauhkan segala musibah itu

Lelord said...

adoiii along ngeri aku arrr...dh ler b'2 jek ngan najlaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...