"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, April 14, 2010

Jemput ..Jemput..

Petang semalam hujan anjing & kucing tau kat sini. Sangat Lebat. Kilat memancar-mancar. Uiskh.. banyak setan kena fire nih. Dan kat dalam rumah.. sebuah kipas kecik terbakar sudah kena kilat..huhuhu... sedih tul. Dah la nak me'repair' kena tunggu abah mama datang..nak ganti baru..alahai.. not this month budget la..

Yang abah pulak tak balik-balik lagi dari sekolah. Mama call dia tanya, abah kata dia tunggu mak (mak dia la..) amik dia sebab tersalah lock stereng kete. Huh! camner leh jadi macam tu..ha macam ni citer dia.. kami guna kereta kaka abah sebab kereta abah masuk workshop. Jadi pegi sekolah pagi tu abah tengok kat seat belakang ada stereng lock. Dia guna jek la. Sekali tu..masa nak balik..hah sudah..tak boleh bukak pulak. Abah call kakak dia..hua hua hua rupanya lock tu kuncinya dibawak tuannya gi meeting kat kelantan.. abih tu camno? Kena la mak dia amik dia...

Dah tau macam tu mama pun pusing-pusing dalam rumah.. apa nak buat untuk minum petang ek? Perut cam lapar.. tapi tak nak makan nasi.. Pop! owh.. buat jemput2 pun best nih..

Kali ni mama saja nak buat jemput2 bawang ikan bilis tapi bawang & ikan bilis dia mama tumbuk separa halus. Bajet tu nanti rasa dia lebih syok.. mama buat bukanlah banyak pun. Cukuplah untuk kami bertiga makan sampai kenyang..hehehe


ini jemput2 nya tapi masa snap gambar..dah makan separuh hehehe... tak sabar..terliur sangat


Siap aje mama pun mandikan Tina dulu..then dah cantik2 dan wangi2..ajak dia duduk makan jemput2. Tina ni sebenarnya pemakan macam abah dia. Lebih2 lagi kalau makanan yang buat dari tepung macam lempeng, jemput2 dan kuih muih..

Tengah dia syok makan jemput2 cicah dengan tomato sos..mama snap beberapa gambar..


khusyuk betul mencicah jemput2 dengan tomato sos.. sampai tak perasan mama amik gambar dia..




hehehe...comotnya budak comel nih..


Kemudian tu mama sempat pulak capture video sikit. Suka sangat tengok Tina makan. Berselera betul nampaknya. Cara dia mencicah sos tu.. pergh... unik & tersendiri..penuh gaya.. tak caya tengok video ni..


video

uhuu..last part video tu berbunyi la guruh sekua-kuat alam..Tina memang takut dengan bunyi yang kuat2 nih..so dia nak sembunyikan kepala dia la tu kat mama..


Masa ni abah dah balik dah tapi masih kat luar polish cermin kereta. Mama & Tina makan dulu la..So takde apa aktiviti la petang tu sampai malam sebab hujan anjing & kucing tu sampai ke Isya' baru reda...

5 comments:

Lelord said...

Along, aku suke kalau wat jemput2 ikan bilis sekor2 pastu hiris2 jek bawang. kalau goreng2 mende2 jd rangup. kdg2 campur skali taugeh...adehhhh sedapppppp

Hahahah tina pemakan cam abah ek. hahaha tgk ahhh camne badan Gerob...sama ngan chenta hati sya kuat mkn

Dilla Ady said...

wahhh..lamenye tak ke sni..da bertukar wajah rupenye..cantek laaaa..

amboi..sedapnye jemput2..wat terliur jek..tgk tina makan lagi la terliur..bagusnye kalu acha pun kuat makan camtu...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

walaupun nampak simple...tapi sedap kan jemput...nak2 makan time hujan..perghhh,...

lawak tul nama hujan anjing dan kucing tu...

Zaidah said...

hujang anjing n kucing..kah3...shah sedap jemput2 tu..klu makan ngan air kopi panas ker..milo pnas ker lagi sodap...

Diamilikku said...

uishh sedap tu jemput2 ikan bilis...time hujan2 pekena tuh memang laaaayaaaaannnnn...hehehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...