"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, April 28, 2010

Puas Kami Mencari... Disini Rupanya!

These past few days kami dok sibuk mencari SIDIA ni ha.. habis semua kawan-kawan mama tanya ada nampak tak DIA ni. Semua orang kata senang nak jumpa DIA.. tapi.. kenapa mama cari tak jumpa?

Apa ke bendanya? Ni ha..
v
v
v
v
v
v
v



Si Barney ni la ha!

Dari JJ Bukit Indah ..merayap sampai ke semua level yang ada kedai toys kami pegi. Giant pun kami redah jugak. C4 pun kami masuk tapi hampa..

Waktu tu si Tina ni dah macam radio rosak dah.."nak barney tak? ulang-ulang tak berenti2.. Aduhai.. kesian betul..bayang barney langsung takde. Barang-barang dia mcm pinggan, beg, botol air, bantal tu ada la..tapi Tina tak nak pulak..

Akhirnya pencarian kami terhenti kat kedai souvenir sebelah McD tingkat bawah JJ taman u. Tu pun tinggal seekor je RM29.90. Bawak Tina gi tengok..mula2 dia seronok pegang..peluk..tiba2 barney tu menyanyi lagu I LOVE U.. dicampaknya ke bawah. Dia takut.. kihkihkih..

Tapi akhirnya mama & abah decide beli jugak la barney tu sebab dah penat kan mencari. Mama tunjuk barney tu kat Tina.. dia lari jauh2..hehehe...lupa nak amik video kalau tak mesti syok..

Lepas mama kasi Kimi anak SIL mama main setengah jam, barulah Tina nak barney tu. Berebut la pulak!! And then sekarang ni pantang tak nampak.. "barney Tina mana?"



ini gambar fresh from oven ek..baru pagi ni snap..tengoklah tu..senyum simpul

5 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

heheh..lawaklah qistina ni...takut yer dgr barney nyanyi2...aleesya + ayyunie memnag snegaja pi tekan2 suruh nyanyi..

MeRy said...

AT last, u got the Barney toy for Tina...

lily azliyana @ mama zara said...

ohhh..tina minat barney rupenyer yer..nmpak seronot muka die dpt mengulit barney tuh..=D

nway, dpt membayangkan tmpat sha beli barney tuh..arghhh..rindunye jj tmn u. tpt lepak2, beli barang, makan n dating mase time belajar dulu..kekekeke

@>--ummi zahra--<@ said...

zahra pun ader barney camtu..suke benar dier biler dengar lagu ilove you tu..

Sarah's Daddy and Mommy said...

Sarah also got one but smaller than Tina's one.

Hehe cute Tina, she is afraid of the sound at first.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...