"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, April 25, 2010

Suatu Tengahari Yang Sunyi...

Kalau mama gi collect daun bawang & daun sup kat laman belakang apa mama nak buat? Ya betul!! masak sup.. so alkisah tengahari yang sunyi tu mama masak sup ditemani si comel tersayang..Tina la..sape lagi..


Pastu konon-kononnya nak letak egg tofu ni sekali sebab Tina sangat suka ini. Tapi bila mama dah kuarkan dari peti ais..check date dia..ALAMAK dah expired la weh... sian Tina. Tak pe eh sayang..nanti kita beli yang lain ye..

Yang ini fresh from the kitchen ek. Gambo atas dapo lagi ha.. masa ni tengah lembutkan carrot & kentang. Mama kena sangat berhati-hati ye kengkawan sebab Tina ada berdiri kat sebelah ni ha. Menunggu mama dukung dia..nak tengok katanya. Alahai.. mama fobia lah nak dukung tengok menda2 panas ni nak oii... kang dlm pinggan kita tengok ye...

Ha bila mama cakap macam tu..macam nilah rupanya dia..merajuk la tu..

Jangan la merajuk...mama takut tragedi lama berulang kembali la yang oii... mama sayang sangat kat Tina..tak mo Tina sakit ok..

Siap je mama ajak sicomel ni mandi dulu..dah siap pakai baju..dah wangi..dah jom makan nasi & sup ayam.. taadaa..ini dia..


7 comments:

Zaidah said...

sha...sedapnyer..nak skit...yerlah kekadang bebudak nie bukannyer tahu bahaya yang dia tahu nak dukung aje,..

Diamilikku said...

alesha kalau boleh sup...takde nasi dah pun takpe..meratah je sesuka hati

Lelord said...

naja suke sup sayur..kena boh kobis bunga, carrot, brocoli n paling penting daun sup kena potong beso2. Dak kenit suka mamam daun sup

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mmmm..nampak yummy sup tu...betul lah..budak2 ni kadang2 nak tgk apa yg kita masak...tapi kena hati2 lah kan...takut ader yg malang tak berbau...

MeRy said...

Yummy....

lily azliyana @ mama zara said...

sup ayam..fevret Zara jugak..hihi

Sarah's Daddy and Mommy said...

The dish look yummy. The drumstick is making me drooling now.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...