"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, June 7, 2010

Apakah Itu...?

Berbeza dengan situasi sewaktu mengandungkan Tina dulu, 2nd pregnancy ni .. sejak dari mama check +ve aritu, bila mama berjalan-jalan @ buat kerja rumah lebih sikit akan ada sedikit light coklat stain keluar. Bila mama cium baunya.. tak pulak berbau apa-apa. Mama cakap dengan abah hal ni..

Tapi benda ni keluar cuma sedikit dan tidaklah berpanjangan. Bila tukar panty liner, dah takde lagi. Kadang-kadang risau juga sebab masa Tina dulu tak macam ni. Tapi bila fikirkan.. kalau ada rezeki takkan kemana.. mama redha dan jaga aje sebaik mungkin kandungan yang baru berusia 6 minggu lebih ni.

Mungkin mama penat seharian dirumah dengan Tina agaknya.

So mama & abah decide nak scan sekali lagi sebelum pergi buat kad merah nanti dan waktu tu mama akan tanyakan dengan doktor sekali lagi kemusykilan apakah benda itu. Masa scan yang pertama kali aritu doktor kata itu biasa. Mungkin kesan dari embrio baru nak melekatkan diri kat dinding rahim. So bila kita wat keje sket akan ada sedikit darah @coklat2 keluar. Tapi aritu kata doktor kalau ianya tidak berpanjangan tak perlu risau..

Semoga semuanya berkeadaan baik hendaknya..

2 comments:

Diamilikku said...

insya allah...jgn buat keje berat2 sangat...banyakkan rehat...duduk melunjur kaki...take care tau sha..su doakan semuanya selamat

MeRy said...

Hope everything is doin fine.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...