"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, July 31, 2010

3 Tempat Berbeza ..

Kali ni mama nak kongsikan aksi-aksi Tina sewaktu kami jalan-jalan sambil window shopping di tiga pasaraya kat JB.. tesco, Mydin & Giant. Gambar mama & abah takde okeh..sorry sebab tak dan nak amik gambo2 dok asik mengejar Tina jek.. :)

Yang pertama ni kat Mydin.. Mydin kat Jb ni dekat dengan Angsana. Kitaorg sebenarnya gi sana bukannya nak beli apa-apa, cuma temankan abah jumpa penyewa kedai pakcik dia je.. sebagai reward abah bwk mama & Tina jalan-jalan kat Mydin. Actually dah lama gak tak jejak kaki kat Mydin nih..



sebaik je nampak spongebob ni berterabur kat lantai, Tina dengan tak malunya terus duduk okeh..mungkin budak yg keje Mydin ni tengah susun-susun kot. Mama tak nampak pekerja yg menyusun so mama biar jek la Tina landing kat sini..



Maka sibuklah dia nakkan spongebob nih. Mahal tu..RM29.99 Mydin jual. Mama rasa pernah nampak lagi murah tapi lupa pulak kat mana.. nantilah ye sayang..



Yang ni kisah malam tadi ni ha..jalan-jalan nyibuk ikut kakak ipar mama belanja kat Giant Tampoi..




Actually mama & abah rasa dah sampai masa untuk belikan Tina study table. Nak cari yang durable, tak bersegi yang merbahaya.. yg colourful..yang cantik.. kalau boleh jgn la mahal sangat. Kerusi yang Tina duduk ni cantik kan, cuma tak berapa kukuh untuk anak gadis seaktif Tina. Takut tak tahan lama jek.

Lagipun mama bet dia akan panjat mejanya.. so sebab tu kena cari yang kuat sikit la..tak pasal2 kang beli seminggu dah patah..camner? Sape2 yang ada cadangan.. bagilah tau kat chatbox ek..study table apa anak korang pakai..?

Yang ini mejanya boleh dikategorikan berat. Tak boleh la Tina nak usung kehulu kehilir, corak dia pun menarik..colourful. Harganya RM29.90 sebab kaki dia besi.. apa pendapat korang? Tapi yang ni takde kerusi.. kena beli kerusi asing pulak.. hmmm...



berkenan sungguh Tina dengan playskool nih. Tapi sekali lagi, Playskool punya brand sape tak tau kan..mahal sungguh bagi mama & abah la. Bukan tak boleh beli tapi ..ehem..ehem..faham-faham dah la kan..

Nampak kerusi yang Tina duduk tu tak? Kerusi tu dia angkut dari bahagian perabot tau. Nasib baik la ringan. Sanggup dia mengangkut kerusi ni rasanya sampai 1/4 Giant kami jelajah.. bila kami takut2 kan dia baru dia tinggalkan kerusi ni kat tempat biskut..hehehe




Siap duduk kat kerusi tu yang tak tahan tengok tu!






Yang last ni kat Tesco Bukit Indah. Kalau masuk jek Tina mesti lari kat sini dulu.. mesti naik doraemon ni jugak..

Dia punya berlari tu yg mama & abah tak larat nak kejor!

2 comments:

MeRy said...

wow...the last pic is so cute..

MommyAngel said...

She is having so much fun!!! Always love the toy department ya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...