"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, August 12, 2010

Bulan Puasa Jek.. Mama Batuk

Hmm.. sehari sebelum 1 Ramadhan mama dah batuk-batuk kecil..petangnya dah start suara jadi lain dah..dan akhirnya balik umah mak mama untuk sambut puasa sama-sama.. suara mama terus jadi serak-serak kering dah. Aduhai.. tekak rasa kesat jek..menci tul!

Last year punya awal Ramadhan pun rasanya mama batuk jugak sampai 15 hari puasa. Sampai terkopek-kopek kulit bibir sebab panas dalam kuat sangat. Hmm.. tahun ni dapat bahagian lagi..

Tapi mungkin sebab cuaca la kot. Asyik hujan panas..hujan panas..silih berganti jek. Inilah dapatnya. Then perasan jugak yang hidung Tina berair lagi dah.. tadi mlm ni..da start batuk2..pergh..baru tak sampai 2 minggu dia baik batuk kan..

Takde mood langsung nak puasa, sahur, gi bazar apalagi berbuka..semuanya kurang sedap ditekak..huhu..

2 comments:

jiHAN said...

betol jgk long.. cuaca panas kot

Diamilikku said...

sabar la sha..allah datangkan ujian pada hamba2Nya yang mampu menanggung..sha insan terpilih tu..ada hikmah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...