"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, August 8, 2010

Oh Comelnya..!

Actually masa adik mama sekeluarga balik bercuti kat rumah mak mama aritu, diorang ada buatkan Tina baju kurung yang satu saiz dgn anak saudara mama yg sorang tu la.. zulaikha. Tak sangka pula diorang ni satu saiz.. ngam ngam jek baju ni.. tengok tu ..comelnya..




Tina kan memang suka buat facial expression bila mama amik gambar dia.. mama suka sangat tengok dia pakai baju kurung.. ayu sangat..comel sangat..kebetulan baju ni tak panas kain dia, Tina tak banyak songeh pakai..okeh jek dia..

Lagipun sebenarnya kami ada majlis tahlil kat rumah mak long abah kat munsyi..tapi Tina takde baju kurung. Baju kurung raya dia tahun lepas kainnya dah senteng sampai keting..aduss! So..no choice..mama pakaikan jek la baju ni..ingatkan nak buat utk raya..ah..raya lambat lagi..





Tengok..tengok.. comelkan!!




Kat Dalam Kereta..
On the way ke Majlis Tahlil



alahai sayang..comel sangat..
Tina jeles mama pakai tudung, so dia nak pakai jugak. Takdelah lama.. ada la..setengah jam kot dia bukak dah..tergaru-garu leher dan tengkuk kepanasan..hehehe..orang baru belajar la katakan.. Anyway thats good kan..
At least dia nak jugak la pakai tudung





Posing dengan abah..
Rasanya dah macam raya pulak..
perasan tak pipi Tina..pergh..melayut dah..macam kuih pau..gebu jek
Dia dah kuat makan sekarang nih. Sejak-sejak baik demam ni..selera dia dah elok sikit dah. Tengahari makan nasi mama suap.. suka sangat tengok dia dah sihat





Tina & mama..
takde orang nak amikkan gambar kitaorang la.. abah tengah drive
hahaha...snap je sendiri..mama nak gak enterframe..

4 comments:

idah @mama izzya said...

slmt pg..
olo comeynyer berbaju kurung..
manis bila ditambah tudung yek..

Ammi Sara said...

mmg comel tina pakai bj kurung + tudung :)

Diamilikku said...

so sweet...kain baju kurung tu pun sangat cantik....sweet je...tapi betullah sha..tina nampak tembam sikit..suka kan bila anak2 kuat makan...bahagia je rasa...

jiHAN said...

macam raya pertama nak g umah mak mertua =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...