"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, October 2, 2010


Bangga ni nak tunjukkan kat blog ni tau..ini lah hasil air tangan mama yang tak pandai buat kuih. Hehehe...nak buat puding caramel jek pun macam nak bancuh simen apartment 50 tingkat jek risaunya. Jangan gelak..betul ni..

Actually mama betul2 teringinkan puding caramel ni sejak ramadhan aritu tapi tak jumpa pulak la puding ni kat bazar kan...keciwa tau mama..

So kerana kecewa..mama nekad nak buat. Dah amik resepi kat internet..lupa pulak nak bawak balik umah mak mama... last2nya sms kawan mama iaitu mamamya. Fuh..dengan segeranya mamamya sms resepi & cara buatnya sekali kat mama..

Teruslah mama cuba buat.. hmm alhamdulillah..terlepaslah keinginan nak makan puding caramel ni...




Hehehe..itu tangan abah tau. Abah kata sedap. Tak terlalu manis..sedang2 elok la. Dan jangan tak percaya..suku puding ni mama makan sorang!

4 comments:

Lelord said...

hehehheh chaiyokkkk

Dilla Ady said...

mane resepinye nih kak..nk try wat jugak..

tp tak hanyir ke kak?

Sha@Mama Tina said...

Lord - caiyok lord..mari memasak!!

Sha@Mama Tina said...

Diella - hehehe...resepi ntah mana..nnt akak cr balik ek..hanyir? takde lah..kan letak vanilla..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...