"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, November 26, 2010

Hujung Tahun... Musim Pindah Rumah Ke Pe?

Yang mama cakap ni bukan keluar kat paper ke pe..cuma situasi dalam keluarga adanya ye :)

Last week, kakak ipar mama yang 2nd pindah rumah. Tak jauh la..selang jalan jek. Dalam satu taman..tapi dah namanya pindah rumah..dekat camner pun tetap nak guna lori jugak kan.. :) huhuhu

Kerana perpindahan itu..mama & abah dapat untung..kami dapat beli perabot rumah kakak ipar mama dgn harga yang berpatutan. Antaranya.. 2 almari baju 6 kaki, satu set tilam & divan super king serta 1 peti ais 517 Liter jenama sharp. Tilam & divan tu standard hotel punya tau.. untung..untung..

Next week..abang ipar mama yang sulung kat KL pulak nak pindah rumah. Pindah depan rumah jek..hehe..dekat. Tapi macam mama cakap..dah namanya pindah..macam mana pun tetap penat..tetap serabut la..Dan yang ini tak tau la dapat menolong ke tidak ye..sebab abah masih kursus..lagipun jauh..kat KL..

Before end of december pulak abang ipar mama yang 2nd nak pindah rumah. Dari pontian ke setia eco.. pun jauh gak la kiranya. Katanya memerlukan lori 8 tan untuk angkut barang one shot..tarikhnya masih samar2..akan diberitahu kelak..

Hahaha..yang kelakarnya adalah adik ipar mama yang bongsu..dek kerana asyik nak kena mengangkat barang2 adik beradik pindah..dalam satu sms dia tulis apa tau..
"nasib baik adik beradik cuma 6 orang je..kalau ada 10 orang..gua yang no.10..faham2 je la.."

pastu dia tulis pe tau..
"aduhai...sedih tul la..nepal pun hari ahad cuti tau... "

Hahaha....orang lain cuti sekolah musim kenduri kawen..musim cuti2 mesia.. kami ni..musim pindah rumah pulak.. :)

Orang lain yang pindah rumah..orang lain pulak yang sibuk mengemas tak sudah2..hihihi

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...