"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, November 14, 2010

Tentang Dia..

Hehe..tentang dia tu sape ek? Sape lagi.. Tina la..si comel mama. Aritu mama ada cerita pasal dia tukar susu baru kat sini pastu mama ada cerita kerisauan mama pulak disini. Tak caya boleh klik sana tengok balik..

So, macam2 cara mama dah lakukan. Macam-macam kaedah mama dah cuba tapi banyak yang tak berjaya menyelesaikan masalah Tina. Mama keciwa betul tau!

After sebulan rasanya mencuba pelbagai kaedah pemakanan suggestion kawan-kawan, pakar pemakanan & paed Tina sendiri.. mama mengadu pada mak mama. Ye..mak mama pun risaukan keadaan ni.. memang menyusahkan hati betul.

Few days ago mak mama suggest mama teruskan pemakanan seimbang & sihat kat Tina tapi cairkan sedikit lagi sukatan susu barunya. Mama akur nak mencuba. Tapi sebelum mama bagi sukatan baru tu..terlebih dulu mama rasa..apa perasaannya bila susu baru tu dicairkan..

Hmm.. tak banyak beza pada rasa sebab susu baru tu agak pekat berbanding susu lama..serbuk susunya pun seakan 'berkerim' gitu la.. camner nak bagitau korang ek.. ala..

So, selepas sehari penuh mama beri Tina sukatan baru tu.. dia tak menunjukkan apa2 tingkahlaku yg taknak menyusu ke pe la kan. Itu sudah cukup baik.

Tetiba tengah malam semalam..actually si minah kecik ni tak tidur lagi. Mama baru je padam lampu nak tido la.. tetiba je dia bisik kat telinga mama
"mama..kakak dah berak ni..busuknya"

ha..kau..apa lagi bingkas mama bangun check..ha! yela..dia dah membuang sendiri..huhuhu leganya hati..

And mama nak tengok lagi macam mana keadaan Tina sebelum mama terpaksa buat keputusan untuk menukar susunya.. harap2 dia menunjukkan hasil yang memuaskan hati la..penat dah risaukan dia.. :(

6 comments:

Lelord said...

ekekekeke kakak tina yek...

Diamilikku said...

alhamdulillah....berkat kesabaran dan usaha tak jemu mama tina...insya allah sha..semua akan balik ke normal...sha teruskan je usaha mencairkan sikit susu....:)..alesha sekarang pun masalah sama..susah nak membuang...terpaksalah cairkan susu dia..baru ok

jiHAN said...

susu pekat bb mmg ada prob susah berak kan.. so far, my big famili mmg bagi bb sampaila aqel n haikal besar sukatan yg kurang,means, susu tu kita mmg kasi cair

Sha@Mama Tina said...

Lord - hehe..dia pun dah pandai bahasakan diri dia kakak lord..

Sha@Mama Tina said...

Sue - on & off gak la sue. ye la org dah besar kan..makannya mcm2 jek. apalagi bila feveretnya ialah coklat..huhuhu

Sha@Mama Tina said...

Jihan - tu la aritu ija ada bgtau.. mungkin jugak la ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...