"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, January 26, 2011

Mee Goreng Mama

Tetiba terasa nak masak mee goreng. Abah memang on saja..konon-konon untuk tea time la..kikiki..
so semalam keluar cari susu Tina, cari sekali bahan-bahan tambahan nak buat mee goreng.
Abah suh buat mee goreng mamak
siap dah bagi instruction dah camner nak masak okeh ... patut pun la kan..dia tau wife dia ni tak pandai masak pun..hehehe

Tapi end up dia tak jadi mee goreng mamak pun.. mama rasa la

So, mama dengan tangan tutup-tutup muka hidangkan gambar mee goreng mama ni untuk tatapan korang. Jangan gelak.. kalau terliur cepat2 la pegi buat apa yang patut ye..

amacam? okeh tak rupa dia.. :)


Mama siap send MMS kat abah lagi tu gambar mee..hihihi..
Then ..tengok la rupa Tina makan mee goreng mama.. ini meal ke-2 dia selepas nasi goreng masa breakfast pagi tadi ..




Apa pun, bila sesekali buat mee ni memang seronok. Terasa kat hati.. "sedap lagi mee aku drpd mee yang kat kedai" hahaha...

Tak sabar nak tunggu abah balik..nak dengar apa komen abah pulak. FYI, abah kan pandai memasak lebih dari mama.. abah punya komen biasanya memang jujur..

3 comments:

MommyAngel said...

Looks so yummy!!

UmiDAnisH said...

wahhh, sukanya dia makan tu.. nnt tolong emailkan saya alamat utk pos keychain erk.. lihat di link ini >>

http://umidanishku.blogspot.com/2011/01/siapa-bertuah-dapat-keychain-umidanish.html

mrsdjones said...

Sedap nye! Nampak mcm mee goreng yg mak saya selalu masak hehe.. meriah dgn bahan2 yumm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...