"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, January 6, 2011

Sambungan Cerita Cuti : Sehari Di Zoo Taiping

Tiket masuk:
Dewasa RM12/person
Kanak-kanak RM8/person

Kalau nak murah..
Masa dia mintak ic kat kaunter beli tiket tu, tunjuklah ic orang perak sejati..hehe dapat diskaun gitu..tak caya?

Kami punya tiket adik ipar mama yang beli. Dia kan anak perak. Jadinya tiket tu jadi..
Dewasa RM8/person
Kanak-kanak RM5/person
gitu..
tiket da ntah mana la..kalau tak boleh tunjuk bukti.. hehe

Layan la gambar-gambar di zoo taiping ni. Tengah tak rajin nak menaip sebenarnya..hehehe..



Didalam gambar mama je yang tak ada ye..sorry..mama jadi camerawoman lah..





Kat sini tempat train berhenti. Dan kat sini jugalah ada tempat untuk ambil gambar dengan ular sawa. Kami tak lepas peluang. Walaupun ngeri la jugak..tak mahal..sekeping gambar 5R siap cuci sekali cuma RM10 sahaja







Yang ini kat pintu luar ye.. jual fridge magnet bentuk-bentuk haiwan. Cantik-cantik belaka. Mama beli juga sikit sebagai cenderahati untuk diri sendiri & mereka-mereka yang ditinggalkan..hehe

Rasa macam nak beli semua jek..kang jadi zoo pulak peti ais kat rumah..kuangkuangkuang!


Ada zoo bistro jugak untuk menjamu selera tapi kami tak cuba pun sebab ada plan makan-makan ditempat lain



We're Here!!
Akhirnya niat membawa Tina ke zoo taiping terlaksana..






Tengoklah si minah kecik ni..suka betul dia. Kami paling lama kat kandang gajah sebab Tina suka kat situ. Walaupun mula-mula tengok gajah tu dia macam takut jek..hehe. Bila kita ajak amik gambar..ekor mata asik la tengok gajah je..mungkin dia tak sangka yang gajah tu besar kot.. :)

Keluar dari zoo sebenarnya nak ke SINI sebab nak tengok INI, alangkah sedihnya sebab impian tak terlaksana. Nak ke tempat ni kena pagi-pagi. Pukul 830 pagi tiket dah dijual.kena take turn pulak nak sampai ke destinasi..

Paling sedih..tiket hanya dijual hingga jam 3 petang atau lebih awal dari itu. Tiket terhad. Kalau hujan..tak sesuai nak kesana okeh..

Tempat apa tu? ha..dah tengok kat link dia kan..takpe lain kali ada kesempatan boleh la pergi..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...