"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, January 30, 2011

Water Heater baru Yeay!

Entri kali ni bersiaran dari rumah MIL mama. So maknanya entri tak bergambar la ye..


Penat pulak menggoggle..tak ada pulak gambar water heater yang kami beli tu. Model lama punya agaknya.


Konon-konon nak beli yang Panasonic takde pump tu..kat C4 aritu offer RM255. Huh..banyak sangat fikir agaknya..sekali pergi lagi..jangankan stok water heater tu..yang display pun dah diangkut orang.. huhu..melepas.
So, malas nak berjalan2 dan mencari lagi. Kami amik je la water heater Pensonic yang ada kat situ. Ambik kena ikut bajet ok.. jangan ikut hati..nanti mati..
Kot ikut hati memang nak yang 'JET PUMP' tu ha..amik kau RM500++ tak termasuk installation. Tapi sebab sedar diri..amik yang murah sudah la. Janji dapat mandi air panas kan..
Dan Maghrib tadi abah pun dah siap pasang water heater tu kat washroom masterbed (kat situ je yang ada wiring water heater kan?)
so..Mission Accomplish la.
Dah ada dah water heater..yahoo..
Tapi mama belum rasmikan lagi la..
Citer-citer ni..eh..mana la abah ni tak balik-balik lagi ni ha..dok menghantar MIL mama tengok adik ipar dia yang tetiba masuk ICU. Mam pun tak tau apa citer. Tapi macam nak tunggu abah balik..tapi macam ngantuk pulak..
sedap jek tengok tina tido tu ha..

2 comments:

mamalieyna said...

BEST LA LEH SESEKALI MANDI AIR PANAS..LALALA..HEHE..

KT SINI HUJAN, KALAU DPT TIDO NI SEDAP TU...TP DAK ARIF BARU BGN LA PLAK..HUHU..

Mamamya said...

wahhh.bestnya mandi air hangat hujan2 ni yer...aku still masak air kat periuk jer... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...