"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, February 14, 2011

Bila Abah Turun Ke Dapur.. Khas Untuk Mama

Mama pernah cakap kan, one of the most mama's favourite bila abah memasak adalah steak & black pepper mushroom gravy. Last week mama request abah masak untuk mama. Bukan tak boleh masak sendiri tapi..rasanya macam tak sama lah.. :)

Ini waktu semua bahan susah disatukan..



Ini waktu sedang mendidih



Checking gravy punya kepekatan..jgn pekat sangat, nanti muak..jgn cair sangat, tak 'kick'
so kena sedang-sedang je



kalau kurang pekat, bancuh la tepung jagung sket..masukkan dlmnya





Bak kata abah..rasa mesti letak atas tapak tangan..barulah sedap!


Bila dah siap, mama & Tina la yang paling excited. Siap buat garlic bread lagi tu ha..hehehe.. memang kitaorang ni 'hantu gravy' kot hihihi...

Gambar mama takde..gambar Tina harus!..


tengok tu..hehe.. siap tunjuk 'GOOD' lagi ha..



Tina ni kalau makan roti dia akan ikut stail abah. Kalau mama, lebih suka siat kecil2 pastu cicah dlm gravy. Tapi dia lebih suka gulung sekeping roti dan cicah..
dia ni anak abah kan..


Buat abah, thank you sebab sudi masakkan gravy untuk kami..
sayang abah!

2 comments:

Mamamya said...

wahhh...sedap tu..baru berangan esok nak buat steak tp en.suami suka makan dgn sos black paper......

Sarah's Daddy and Mommy said...

Yes, I still remembered you blog about your husband black pepper chicken before. Is yummy!

Tina hair is so long already. So cute and nice!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...