"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, February 3, 2011

Jangan Kompromi Dengan Langkah-Langkah Keselamatan Dirumah

Mama just nak kongsi apa yang mama & abah buat malam ni
actually menda-menda ni dah lama nak buat tapi susah betul nak jumpa
tapi kali ni dah terjumpa kat tesco..so melaburlah sikit untuk beli
bukan apa.. untuk keselamatan



Ini ialah door knob cover
Tujuannya adalah untuk mengelakkan tombol pintu terkunci dari dalam
kalau untuk mama & abah
bahagian depan door kbob cover tu boleh dibuka untuk kunci pintu dari dalam..
oleh sebab tina pernah terkunci kan diri dia dalam bilik komputer
so mama takut betul dengan kejadian macam tu lagi..

Door knob ni mama pasang kat pintu toilet, bathroom & toilet masterbed
kat 3 pintu ni memang ada lock tapi takde anak kunci dia
masa tina terkunci buat kali ke-2 nya di toilet masterbed
baru kami perasan yang toilet2 sekelian takde anak kunci okeh..





Shock Protector
yang ini abah yang request
beli untuk cover suis water heater, suis lampu masterbed &
suis lampu kat area dapur.
suis kat situ adalah berkelompok..
so abah bimbang kadang-kadang kita terlupa
lepas keluar toilet ke..bilik mandi ke..
tangan basah2 lembap..tutup suis..
so ini la benda untuk elakkan electric shock dari suis..




Bila dah pasang gini lah rupanya






Okeh..ringkas & mudah difahami kan..
sape-sape nak jugak boleh cari kat tesco..harga pun tak mahal. Range dari RM3 - RM8 sahaja

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...