"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, February 24, 2011

Night Diaper Free Training Journey - Nite 6

Harap2 takde yang bosan ek..sebab blog ni asyik2 update pasal diaper free jek. Almaklumlah..tengah mood diaper free kan.. :)

Alkisah malam ke-6
Consistent nampaknya dengan malam ke 4 & 5
Nak tido tu ken**** 2 kali, pastu Tina sibuk la nak pakai diaper. Jadi untuk elak dia bising2 mama pakaikan je.
Seperti malam sebelumnya..akhirnya diaper tu kena jugak bukak sebab Tina tak boleh lena tido. Hehe..
Bila dah Tido barulah pakai semula

Tina tak bangun menyusu malam pun untuk kesekian kalinya.
Pukul 6.15 pagi barulah dia terjaga..katanya nak poo poo
Jadi dia pun bangun dan mencangkung bawah meja makan..
Tapi sebenarnya bukan nak poo poo..
nak ken**** je pun..dia confuse kot sebab kentut beberapa kali

Pastu teruslah tak pakai diaper lagi..sampailah siang
walaupun selepas pukul 6 pagi dia akan menyusu hampir 1/2 jam sekali
dan bangun ke toilet 15 minit sekali setiap kali lepas menyusu..

Few more days to go..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...