"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, February 26, 2011

Night Diaper Free Training Journey - Nite 7 & 8

Update NDFTJ Tina untuk malam ke 7 & 8

Nampaknya bagi kedua-dua malam ni masih consistent dengan malam ke 6 jugak. Walaupun minum banyak susu siangnya dan sebelum tido. Tapi nak tido tetap pergi toilet 2 kali jugak dan tak pun pakai diaper masa nak tido. Mama pakaikan diaper selepas dia lena tido jek la. Sebab mama cuak jugak kan takut basah lagi.. hehe

Dalam pukul 2 lebih ke pukul 3 lebih macam tu Tina mintak susu tapi dia masih tak basahkan diaper dia waktu tu dan selepas tu. Setengah jam lepas menyusu barulah dia bangun dan cakap nak gi toilet..

Lepas gi toilet pun masih mintak nak pakai diaper tapi alhamdulillah tak basah hinggalah bangun pagi ni..

Masih awal lagi nak declare NDFTJ ni berjaya. Mama masih nak tengok perkembangannya dalam seminggu dua lagi lah..

Hehe.. bintang-bintang la untuk mama sebab berjaya menjalankan NDFTJ ni dengan baik hihihi...


Nota Toyol : Kat rumah sebenarnya masih ada 3 pek Fitti XL, 3 pek drypantz XL & 1 setengah pek Babylike XL (untuk poo poo)... kalaulah memang Tina dah takkan guna lagi diaper..huhuhu..mama simpan stok la mana tau Tina nak dapat adik nanti.. amin..korang doakan la.. :)

2 comments:

MeRy said...

Hope Tina will get success in her diaperless training.
This few weeks...ryan also diaperless at night ,but I have to wake him up at least twice to pee..or else,,...the bed will be wet.

Lelord said...

chaiyok tina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...