"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, March 19, 2011

Hai coklat "buy 1 free 1"

Belanja barang dapo gaji aritu..kitaorg ada beli coklat..
jenama & lokasinya dirahsiakan ye..kang kene saman plak

Coklat tu kembar 2..
tulis.." buy 1 free 1"
sebab dah biasa makan coklat tu..kitaorg beli la
harganya takdelah murah sesangat..murah la sikit

balik je..terus la simpan coklat tu dalam peti ais
satu papan coklat tu dah habis mama makan tau..
tetiba petang ni terasa nak makan coklat lagi

masa bukak tak perasan..tengok seali lagi..alamak..apasal coklat ni ada kuar sisa2 atas dia
ala..ala mcm tengok sisa anai2 atas kayu gitu
mama tunjuk kat abah

pastu teruslah koyak plastik coklat yang sebahagian lagi tu..
kusmangat..sepapan coklat serupa keadaannya..

hmm.. kalau macam ni punya cerita..sape nak disalahkan ni..
hilang mood nak kunyah coklat

kalau korang2 nak beli & makan coklat hati2 la ye..
tak pulak la sangka..
BUY 1 FREE 1
tu..
dikasinya yang free tu sepapan coklat yang rosak

Last2..kita pengguna juga yang rugi..
takpe..itu pengajaran
lain kali lebih berhati2..
ingat ye korang!

1 comment:

dieya said...

salam kenal k sha! thanks for dropping by my blog, dieya dah follow k sha balik :-)

sama laa masa beli coklat hersheys berapa bulan lepas. dapat around half price, dari RM30+ tinggal berapa belas ringgit jek. sekali tengok expiry date rupanya sama dengan hari beli! kelam kabut paksa semorang kat ofis tolong makan.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...