"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, April 30, 2011

Malam Sabtu Yang Tak Indah Langsung!

Mama nak cerita..

semalam mama tinggal berdua je dengan Tina. Lepas sembahyang Jumaat, lepas asar abah dah bersiap-siap nak gi mancing kat sg melayu..sekolah dia

Dia suh mama tido umah MIL..mama malas. Bkan malas apa..boring ar dok sana tak buat apa2. Boring2 kat umah sendiri tu lain jugak kan..

So malam tu kami tinggal dua beranak. Lepas maghrib je mama dah on alarm.
makan berdua.. main berdua..tido berdua..

Pagi tadi..mama call abah..
katanya tak tau lg nak balik kul berapa. Mama pun siap2.. start kancil dan vrroooommm.. sempat gi bank pastu singgah umah MIL sebab SIL mama ada kat sana..

Masa nak naik kete tu Tina sempat sebut
Tina : "mama kita pegi cari mak ye.."
mama kata : " Isy..abah kan sekolah.."
Tina : "mama dengan kakak naik kete atuk. Pergi umah zulaikha. kakak nak cari mak"
mama kata : "abis abah?"
Tina : "abah sekolah sayang"

There..korang faham tak?
Maksud Tina, dia ajak mama naik kete kancil atuk, pergi umah zulaikha kat perak sana sebab dia nak cari mak. Cuma dia dengan mama je la. dia kata abah sekolah..means abah tinggal.

see.. Tina pun tau nak tinggalkan abah ye..sebab abah tinggalkan kita!

Baru mama siap makan nasi tengahari..(waktu tu dah petang).. abah pun call..haish..dah balik pulak.. so mama cepat2 makan & start kete balik rumah..

Moral of the story:
Nasib baik mak & abah mama kat perak tau. Kalau tak memang petang tu jugak mama start kancil balik rumah mak. Biar abah tau camner rasa bila kita tinggalkan dia kan Tina..

1 comment:

Citarasa Rinduan said...

kesiannya tina dan mama tina...
tak apalah.. nanti2 bolehlah start kereta kancil bila atok balik yer...


PS: selamat hari pekerja.. ayu hari nie sibuk dikedai.. pelanggan ramai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...