"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Tuesday, May 24, 2011

Ahli Baru?

Suspen?
Mama pun suspen jugak apa..
Tak bagi salam..tetiba jek dah ada..


Jangan la salah sangka korang..mama citer pasal ahli baru yang menyewa kat porch sana tu..
Tak lama pas menyepah-nyepahkan sampah bahan binaan rumah..tup..tup
eh!! siap dah..

Nak tengok..


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v











Huh..burung kelicap la..
hehehe..


Dah 2 3 hari mama perasan rupanya dia tido dalam sarang tu jugak
even kitaorg kuo rumah petang ke mlm ke..lalu lalang bwh sarang dia..dia steady jek dok diam dengan kepala & paruh terjangol keluar


Moga rezeki dirumah ini bertambah murah..

Aritu burung ni juga..berumah di pokok gantung depan tingkap masterbed..
kali ni berumah kat wayar lampu kelip2..depan tingkap living room
jangan esok2 tengok dah rentung dek wayar lampu yang short jek dah la..


Duduklah dengan senang disana ye..doakan penghuni rumah ini sihat & murah rezekinya.



p/s: kata org tua2..kalau burung2 sudi nak buat sarang kat rumah kita..rumah kita sejuk..ada rezeki nak datang. Mama harap2 rezeki nak tambah ahli baru la tu..hihi..wallahuaklam..


5 comments:

Lelord said...

insyaallah moga2 tambah la ahli baru kat umah

Ju@Lucky^Mummy said...

kih3.. ingat ahli baru betol2 la td.. semoga bertambah2 ahli baru nye ye..

mamalieyna said...

Amin....hrp2 gitulah ye...ingt nk tmbh ahli keluarga baru tdi..hee~

@>--ummi zahra--<@ said...

ameen..mudah2an sentiasa murah rezeki dan tambah ahli baru sebab burung tu akan mendoakan orang yang bagi die tumpang tu kan..

Lily@MamaZaraZareef said...

comei kan burung kelicap nih..kat umah in-law pon ada..same jugak die buat sarang kat wayar elektrik yg berselirat tuh..=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...