"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, May 11, 2011

Aktiviti Tuan Kolam Dan Anak Dia..

Ini la aktiviti dua beranak ni hari ahad last week tu. Kami pun takde plan nak kemana.. so abah ajak sauk ikan talapia hitam yang sangat subur membiak dalam kolam.. Tapi mama tak masuk kolam la. Mama dok luar je dengan Tina. Kolam ni agak licin kan dalamnya.. so mama ambik peluang melawat pasu-pasuan sekelian. Buang daun2 kering, rumput rampai. Pasu yang dah mati penghuninya..mama ganti pokok baru..




Ini gambar anak tuan kolam. Tuan kolam tu tak sedar tu mama ambik gambar ni. Muntot dia mama dah tutup dengan siput comel tu..hihi..anak tuan kolam ni sangat sibuk suh amik gambar dia tau...








Ini la tuan kolam yang budiman tu..oops terseksi sket. Takpelah..tengah wat keje kan..







Ini salah seekor talapia hitam terbesar yang duduk dalam kolam tu. Ada lagi tapi tak dapat nak sauk sebab kolamnya agak besar. Banyak tempat ikan leh lari & sembunyi.. anak-anak dia yang besar 2 dan 3 jari kusssmangat..tak tersauk korang..






Tu dia tengah nak buat pusingan u.. hihi..dia punya menghempas2 bila dimasukkan dalam tong ikan ni..haih..mama pun basah. Ni snap dengan berhati2. Takut2 dia tetiba menghempas badan..ha..cedera pulak hp cap kucing mengiau kelaparan ni kang..huhu







Nampakkan? Makhluk yang kecik2 comel2 tu..ha..beberapa ekor ikan talapia hitam yang disauk telah bertindak melepaskan anak didalam mulutnya..sib baik dia lepas dalam tong ni.. banyak sangat.. tu pasal la populasi dia meningkat mendadak dalam kolam kepunyaaan tuan kolam nih.. tak terjaga dah..




Hehe..tu la serba sedikit hal aktiviti ahad lepas. Lepas kami hantar ikan2 ni balik kerumah MIL, kami pun gerak ke Kg. Parit Baru Pontian.. saja2 jalan2..lama tak balik rumah MIL yang kat kg..

Nyaman jek dok kg..tapi hari sungguh panazz..tak kisahlah..yang penting hepi!

2 comments:

Diamilikku said...

tina sweet sangat..geram tgk dia...comel je...muka cheeky...:)

Lily@MamaZaraZareef said...

ohhh..besar btol rupenye kolam abah tina tu yek.ada hasil ikan talapia pulak tuh..senang ke nak ternak ikan tu sha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...