"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, June 24, 2011

Kek Muffin Versi Mama - 2nd Attempt

Kat N3 yang INI adalah 1st attempt mama kan..

So berdasarkan hasil yang itu, mama cuba sekali lagi & kali ni mama cuba kurang2 dan lebihkan dimana-mana yang mama agak2 silap aritu.

Resepi masih yang sama.

Tengok hasilnya yang tak seberapa tu ye..




Snap-snap gambar dalam oven..nak mms kat abah masa tu.. Ini loyang kedua bakar dah ni..





Ini yang dah siap.. tengah sejukkan jap






Hasil akhirnya.. gebu..lembut & sedap. Huhu..sangat puashati..memandai-mandai plak letak kaler merah tau..hihi





Anyway, lepas 2nd attempt ni mama rasa mama dah pun faham macam mana rupanya cukup kembang & tak cukup kembang.

Dan muffin versi kali ni cukup comel..hihi.. loyang pun loyang pinjam kat MIL tau korang. Nasib baik ternampak loyang ni kat rumah MIL..mama mintak nak pinjam

Mama hantar sket muffin comel ni kat rumah MIL & rumah kakak ipar mama. Masing2 puji yang muffin kali ni sedap.. MIL siap suh buat utk raya sok..huhu

Anak-anak kakak ipar mama pulak, kata mummy diorang suka sangat makan. Anak bongsu sekali..kimi siap panggil dengan nama kek soya bean. Huhu kek soya bean ek? Apa yang siya bean ntah..

Mama gi sana few days after tu pun dia masih bertanya.. "mama datang hantar kek soya bean ke"?
Hehe.. Alahai nak..nanti mama rajin mama buat lagi ye..


So..hati suda puas..muffin ku menjadi kenyataan.. :) Alhamdulillah


1 comment:

Putri Malu @ ima salsuzaima said...

waaaaa..nampak sedap je..hehe... nyumnyum..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...