"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, October 22, 2011

4th Birthday Nur Ain Qistina Binti Mohd Noor Hisham

Hari ini..jam 1:10 tengahari tadi..genaplah buah hati mama & abah yang montel tu berumur 4 tahun. Sekejap je masa berlalu kan.. rasa mcm semalam baru je bawak dia kuar dari wad bersalin :)




As for birthday dia tahun ni..Tina request nakkan kek DORA.. kami gi gak survey2..tapi rasanya macam tak berbaloi lagi membazir. Apa taknya..keknya je nak kene tempah 3kg baru leh request gambar DORA..perghh.. tak termakan. Bukannya nak buat kenduri ke pe..celebration just untuk family kecil kami jek..




So, mama buat la sendiri kek idaman Tina tu. Kami gi beli sticker DORA.. beli barang2 hiasan & macam2 lagi lah.. :)




Mama memang cetek ilmu membaking kan..so ini memang percubaan mama yang pertama.. mengujakan juga walaupun hanya buat kek untuk anak kecil.. :)




Hasilnya..


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


Jangan terperanjat!!!




Inilah hasil kerjatangan mama.. pukul 1:30 pagi baru siap segalanya..pheww..








deco simple jek yang mama buat.. itupun semua barangnya mama& abah beli..





DORA.. ini yang paling penting..





DORA & BOOTS.. 2 character penting yang mesti ada atas kek.. :)





Mama memang tk pandai men"deco".. just buat apa yang terlintas difikiran..budak2 suka tengok & nak makan..




Dan tengahari tadi kami dah siap pun adakan acara meniup lilin & memotong kek untuk Tina.. Dia memang sangat2 gembira tengok keknya ada DORA.. terharu sangat dapat memenuhi impian seorang anak kecil.. rasa puashati..walaupun keknya tak la sesedap beli kat kedai kan.. ini kek kasih sayang mama & abah.. :)





she's 4 years old today!!









Her happy face seeing her DORA cake.. seronok sangat tengok dia excited




2 orang insan tersayang.. seleranya Tina makan coklat topping tu..sampai jilat2 yang kat sticker DORA.. abah tolong teman jek..







Jilat coklat yang kat ceri pulak.. hihi







Doa mama & abah..kakak membesar jadi anak yang dengar kata, rajin belajar & tak mau nakal2 sangat tau. Mama & abah doakan kakak berjaya didunia & akhirat. Kakak adalah kurniaan Allah paling berharga bagi mama & abah.



Mama, Abah, Atuk & Mak sayang kakak sangat..



Have a wonderful Birthday dear.. :)











HADIAHNYA?















Hadiah yang Tina minta adalah angry bird. Mama & abah belikan plush toys besar & selipar angry bird jek.. aci tak?


Dan semuanya Tina pilih sendiri.. dia memang tak mahu angry bird warna lain..nak yang warna red je katanya.. huhu..


Ada banyak lagi gambar-gambar birthday..tengok lah..kalau ada masa nnt akan dikongsikan.. :)



Korang.. doakan yang terbaik untuk Tina ye.. Terima kasih untuk doa2 kalian..



Ok lah jumpa lagi next post ye..bye..
















9 comments:

Mamamya said...

hepi besday tina....x per long satu permulaan yg baik nxt yr mesti ada peningkatan utk kek tina ni...yg penting kek dibuat dgn penuh kasih n sayang.... ;)

smga tina menjadi anak yg bijak n cemerlang di dunia n akhirat..amin.

Lelord said...

selamat ulangtahun tina..auntie lela doakan tina sentiasa sihat, gembira dan ceria, menjadi anak yg solehah dan sentiasa membahagiakan keluarga

dieya said...

happy birthday tina! amboi besarnya angry bird, jeles tau!

Sha@Mama Tina said...

Mamamya - terima kasih is. Aku pun rasa seronok sangat buat kek ni. Walaupun penat, tapi bila tina senyum tengok kek..rasa penat tu melayang ntah kemana..

Sha@Mama Tina said...

lela - thanks lela.. amin..

Sha@Mama Tina said...

Dieya - Auntie Dieya jeles ye..nak jugak ke?

MeRy said...

Happy b'day to Tina..

Lily@MamaZaraZareef said...

Sha...!!!!soriiiii sgt lupe nk wish bday tina..padahal 22hb tu gi bday party zahra ank norly..leh tak teringat bday tina yg same day tuh..apepon, happy belated bday ye tina..terus jadi anak yg baik utk mama n abah k..suks sgt tgk gmbar tina di hari bday die..sgt ceria ngan kek hasil air tangan mama..=)

Sarah's Daddy and Mommy said...

Sarah will definitely love the Dora cake.

Tina is the happiest girl on the day with the cake from her mommy and all the pressies.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...