"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Tuesday, October 11, 2011

Aduh..Jariku Melepuh Kerana Apam Gula Hangus..

Ini 2nd attempt tau. 1st attempt tak menjadi seperti yang diharapkan. Ntah apa rasa apamnya..huhuh..

Tetiba harini terajin pulak nak mencuba kali ke-2.

Dah la masa buat gula hangus..jari pun hangus sama kene
kuali gula..addesss.. mengelembung. Sakit hati punya pasal. Simpan air gula dalam peti ais..kengkonon marah kuali la..

Bila ati dah sejuk.. mama kuarkan balik air gula..dan mula membelek resepinya dari Blog Kak Zu.. huhu terima kasih ye kak zu sebab kongsi resepi yang best nih.. :)

Sape-sape nak tengok resepi sila gi blog kak zu ye.. :)

Jom layan gambar









bulat-bulat tersembul mcm yang kak zu cakap dlm blog dia..ngeeee... suka suka..


Okehlah.. next time kita try resepi lain pulak ek..

5 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhh..gebu btol nmpak apam tuh..pndai sha buat..=)

Mamamya said...

shinning2 lagik...b'baloi2 wlu jari melepuh...heheheee...

Sha@Mama Tina said...

Lily - huhu..cuba & cuba sampai puashati. seronok bila menjadi cantik mcm ni.. :)

Sha@Mama Tina said...

Mamamya - huhu..tu la pasal..puas hati aku walau jari sakit..huhu tengah menggelembung jariku ini ha.. addesss..

Sari Yusa Ibrahim said...

menjadi2.. tak sia2 jari hangus!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...